Akos Mora şi-a dat demisia din Parlament: Nu voi mai sta prea mult în politica

| 18 noi, 2014

Senatorul PNL Akos Mora, care are o decizie definitiva de incompatibilitate, si-a dat demisia, marti, din Parlament. Anterior, el spusese, in plenul Parlamentului, ca daca ii da cineva un motiv, isi va da demisia din Legislativ.

PresedinteleSenatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat vacantarea pozitiei in Senat, fiind 65 de voturi pentru si 5 impotriva, potrivit Digi 24. "E mai bine ca Parlamentul sa nu ia o decizie neconstitutionala. Eu imi inchei mandatul. (...) Nu exisa nicio decizie de instanta care sa prevada incetarea mandatului de senator. O invocare a unei asemenea decizii se face absolut gresit.

(...) Imi vad de viata mea si nu voi mai sta prea mult in politica", a spus Akos Mora, la iesirea din sala, el fiind ales in Senat in anul 2012, intr-un colegiu din judetul Mures.

In cadrul sedintei plenare, senatorul liberal a venit la tribuna si a cerut avocatilor si juristilor din sala sa-i dea un motiv pentru demisie si apoi el si-o va da.

Ulterior, intr-o discutie cu Calin Popescu Tariceanu, Akos Mora a afirmat ca isi va da demisia doar daca cineva ii ofera un argument legal in acest sens, dupa ce fostul premier i-a cerut sa spuna la microfon ce face exact, "ca sa stiu si eu ce fac mai departe in sedinta".

Luni, Calin Popescu Tariceanu a spus, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta cu premierul Victor Ponta, ca marti va pune pe ordinea de zi adoptarea unei hotarari in ce il priveste pe senatorul Akos Mora: "Ar fi trebuit ca acest politic sa-si depuna demisia. Daca nu, voi propune un vot in cadrul Senatului".

Senatorul liberal Akos Mora si colegul sau deputat, Mircea Rosca, s-au autosuspendat, joi, din PNL, dupa ce Victor Ponta a facut referire la ei, miercuri seara, in dezbaterea cu Klaus Iohannis.

"Ma autosuspend din PNL ca sa nu-i mai dau ocazia lui Victor-Viorel Ponta sa mai repete aceasta minciuna juridica, adica faptul ca sunt condamnat, cum a spus miercuri seara la dezbatere. Vreau sa nu-i mai dau ocazia lui Ponta sa foloseasca numele meu si am decis sa fac acest pas in lateral.

Nu vreau sa transfer aceasta imagine catre Klaus Iohannis, tin prea mult la PNL si la ideea candidaturii lui Klaus Iohannis. Mandatul meu de senator are un curs ce merge mai departe. Senatul va vota, se pare, in viitorul apropiat legat de acest subiect. Exista solicitari in Senat", a spus Akos Mora, citat de Mediafax.

Totodata, acesta a subliniat ca nu este condamnat, ci are o sentinta definitiva de incompatibilitate: "Condamnarea e doar in situatii penale. Eu n-am o situatie de asemenea natura, ci o sentinta de incompatibilitate, definitiva, pe alta calitate si pe alt mandat, de consilier judetean, nu de senator". "Aveti trei cazuri de condamnati definitiv si irevocabil: Dl Turcanu, dl Chiuariu, dl Akos Mora", i-a spus Victor Ponta lui Klaus Iohannis, miercuri seara.

Miercuri seara, Victor Ponta l-a atacat in mai multe randuri pe Klaus Iohannis din cauza ca cei doi sunt in continuare membri ai Parlamentului: "Dl Iohannis il tine in continuare senator pe Akos Mora".

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ