CCR a decis: Guvernul este obligat să dubleze alocaţiile copiilor

| 24 sep, 12:00

Curtea Constituţională a respins, joi, cu unanimitate de voturi, ca neîntemeiată, sesizarea Guvernului împotriva legii privind dublării alocaţiilor copiilor, potrivit România TV.

Guvernul decisese, printr-o ordonanță de urgență, majorarea etapizată a alocațiilor, dar Parlamentul a respins actul normativ, păstrând în vigoare măsura de dublare a acestora.

Astfel, ordonanța de urgență care prevede creșterea cu 20%, începând cu 1 august, a alocațiilor copiilor a fost adoptată de guvern pe 29 iulie. Potrivit actului normativ, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi 185 de lei, iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, vor primi 369 de lei. Alte patru creşteri, cu câte 20 la sută, sunt prevăzute în 2021 şi 2022.

Cu două săptămâni înainte, pe 15 iulie, Curtea Constituțională a respins, cu unanimitate de voturi, amânarea dublării alocațiilor copiilor, lege adoptată la inițiativa PSD la finalul anului trecut și care trebuia să intre în vigoare încă din luna ianuarie 2020, dar a fost amânată prin ordonanță de urgență de Guvernul Orban, care a susținut că bugetul nu permite o cheltuială suplimentară de șase miliarde de lei, atât cât costă dublarea alocațiilor de la 150 la 300 de lei pe lună.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

110 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 oct, 10:26
Wbzwclife
tsnikanzwxhofbldOpispBtjunurnv
lasix medication furosemide and gentamicin furosemide what type of diuretic
26 sep, 21:05
AcrnMouse
dmwgsygthnthdOpisp black market prescription drugs
cvs pharmacy near me online pharmacy china is canadian family pharmacy legitimate
20 sep, 21:31
AnwnMouse
dmwgsygtthdOpisp free levitra sample pack
glaxo levitra best levitra price how much levitra should i take
20 sep, 10:37
JrczSeeta
iywgxcsozxlncusvfdOpispBtjunurnq
cialis extra tadalafil pronounce how long does tadalafil last
15 sep, 22:57
NtvcSeeta
zxsscbnunddOpispBtjunurnk
cialis 100mg from china tadalafil tabllets 20 tadalafil 50mg

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ