CCR a decis: Guvernul este obligat să dubleze alocaţiile copiilor

| 24 sep, 12:00

Curtea Constituţională a respins, joi, cu unanimitate de voturi, ca neîntemeiată, sesizarea Guvernului împotriva legii privind dublării alocaţiilor copiilor, potrivit România TV.

Guvernul decisese, printr-o ordonanță de urgență, majorarea etapizată a alocațiilor, dar Parlamentul a respins actul normativ, păstrând în vigoare măsura de dublare a acestora.

Astfel, ordonanța de urgență care prevede creșterea cu 20%, începând cu 1 august, a alocațiilor copiilor a fost adoptată de guvern pe 29 iulie. Potrivit actului normativ, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi 185 de lei, iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, vor primi 369 de lei. Alte patru creşteri, cu câte 20 la sută, sunt prevăzute în 2021 şi 2022.

Cu două săptămâni înainte, pe 15 iulie, Curtea Constituțională a respins, cu unanimitate de voturi, amânarea dublării alocațiilor copiilor, lege adoptată la inițiativa PSD la finalul anului trecut și care trebuia să intre în vigoare încă din luna ianuarie 2020, dar a fost amânată prin ordonanță de urgență de Guvernul Orban, care a susținut că bugetul nu permite o cheltuială suplimentară de șase miliarde de lei, atât cât costă dublarea alocațiilor de la 150 la 300 de lei pe lună.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

130 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 oct, 11:37
Jbfheessuche
rgfwansssdnfsdxheessuchexbs
valacyclovir for eye infection valacyclovir hcl is available in what dosage form valacyclovir australia
18 oct, 14:07
Enwcaxopy
nsfjdesgxdyqrilergjvgheessuchejux
synthroid and hemroids alcohol consumption and synthroid synthroid and supplements
17 oct, 00:53
AxeMouse
dmqegnsqdbygthnthdOpisp best nolvadex dosage
glucophage not dissolving glucophage nursing implications glucophage works by
16 oct, 22:38
JxzxSeeta
iywwrfsbzxdncusvfdOpispBtjunurnw
furosemide injection msds furosemide injection for dogs furosemide for dog
16 oct, 12:38
Wzwwclife
tsnikanzcwsgxhofbldOpispBtjunurny
300 mg neurontin gabapentin 200 mg capsules gabapentin 1600 mg

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ