CCR a decis: Guvernul este obligat să dubleze alocaţiile copiilor

| 24 sep, 12:00

Curtea Constituţională a respins, joi, cu unanimitate de voturi, ca neîntemeiată, sesizarea Guvernului împotriva legii privind dublării alocaţiilor copiilor, potrivit România TV.

Guvernul decisese, printr-o ordonanță de urgență, majorarea etapizată a alocațiilor, dar Parlamentul a respins actul normativ, păstrând în vigoare măsura de dublare a acestora.

Astfel, ordonanța de urgență care prevede creșterea cu 20%, începând cu 1 august, a alocațiilor copiilor a fost adoptată de guvern pe 29 iulie. Potrivit actului normativ, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi 185 de lei, iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, vor primi 369 de lei. Alte patru creşteri, cu câte 20 la sută, sunt prevăzute în 2021 şi 2022.

Cu două săptămâni înainte, pe 15 iulie, Curtea Constituțională a respins, cu unanimitate de voturi, amânarea dublării alocațiilor copiilor, lege adoptată la inițiativa PSD la finalul anului trecut și care trebuia să intre în vigoare încă din luna ianuarie 2020, dar a fost amânată prin ordonanță de urgență de Guvernul Orban, care a susținut că bugetul nu permite o cheltuială suplimentară de șase miliarde de lei, atât cât costă dublarea alocațiilor de la 150 la 300 de lei pe lună.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

130 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 oct, 01:43
Jtvaheessuche
rgfwansdnfsdxheessucheime
lyrica and gabapentin together lyrica abuse lyrica lawsuit
12 oct, 17:45
Wbwbclife
tsnikanzwwfsxhofbldOpispBtjunurna
metronidazole stability solution macrobid and metronidazole metronidazole sustained-release
12 oct, 02:24
NikmmSeeta
zxsrgsbmfhnddOpispBtjunurny
gabapentin breast feeding how are gabapentin and pregabalin different gabapentin side effects blood
11 oct, 11:43
AzwMouse
dmqgnsygthnthdOpisp tamoxifen and the flu shot
metformin medication action glucophage faydalari glucophage a che serve
10 oct, 22:11
JnisSeeta
iywwsbdncusvfdOpispBtjunurno
tenormin cpr tenormin vs toprol xl generic name for tenormin

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ