Ministrul Grindeanu anunţă investiţii de 1,5 miliarde de euro în infrastructura Portului Constanţa

| 15 mai, 18:19

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunţat, miercuri, investiţii de 1,5 miliarde de euro în Portul Constanţa şi în infrastructura feroviară din apropierea acestui obiectiv, după ce a participat, alături de premierul Marcel Ciolacu, la inaugurarea unei investiţii şi la începerea lucrărilor unui nou obiectiv din zonă, în valoare totală de 115 milioane de euro.

 

Potrivit ministrului Grindeanu, din totalul de 1,5 miliarde de euro, suma 500 de milioane de euro va fi alocată pentru investiţii în interiorul Portului Constanţa în vederea modernizării drumurilor interne, a creşterii capacităţii de transport mărfuri, în vederea dragării unor zone pentru a permite accesul unor nave şi în infrastructura de apă, canalizare şi energie electrică.
"Una din nemulţumirile pe care le-am avut a fost legată de accesarea fondurilor europene pentru zona navală şi am fost obligat să iau anumite decizii. În perioada următoare, e o chestiune de săptămâni, avem licitaţii din fonduri europene de jumătate de miliard de euro în port. (...) Portul Constanţa reprezintă una din priorităţile noastre. Am investit în calea ferată, acum avem aceste investiţii de aproximativ jumătate de miliard şi avem şi acele investiţii în calea ferată de circa un miliard în jurul Portului Constanţa", a declarat ministrul Grindeanu.
În altă ordine de idei, el a precizat că în momentul de faţă sunt în achiziţie 160 de garnituri de tren şi şi-a exprimat speranţa ca unele din acestea să fie livrate până la finalul anului.
"În acest moment, pe toate culoarele europene se investeşte în această infrastructură (feroviară, n.red.), astfel încât să crească viteza de circulaţie, fie că vorbim de fonduri din PNRR, fie că vorbim de fonduri din programe operaţionale", a mai spus Sorin Grindeanu.
Ministrul Transporturilor a amintit că instituţia pe care o conduce a absorbit 100% până în luna aprilie a anului trecut fondurile europene alocate pentru dezvoltarea transportului în România în exerciţiul european precedent şi a menţionat că acum sunt în derulare lucrări pe 780 de kilometri de drumuri expres şi autostrăzi, în baza fondurilor accesate atât în perioada de programare precedentă, cât şi în cea actuală.
"Suntem printre puţinele ministere care au intrat aşa, 4x4 dacă vreţi, pe noul program operaţional de transporturi şi de această dată anticipez că, dacă se va menţine ritmul din ultimii ani, se vor termina foarte repede fondurile europene pe transporturi", a mai afirmat Grindeanu.
Ministrul Transporturilor a participat miercuri, la Constanţa, alături de premierul Marcel Ciolacu, la evenimentul "DP WORLD-20 de ani de eficienţă şi inovaţie în România" şi la operaţionalizarea noii investiţii de infrastructură portuară în cadrul Companiei Naţionale Administraţia Portului Maritim Constanţa.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ