Ambasadorul Germaniei: Temele privind sistemul judiciar din România sunt legate de traiectoria europeană a țării

| 03 oct, 13:30

Temele actuale ce privesc sistemul judiciar sunt legate de "arhitectura politică" a țării și, mai mult, de traiectoria europeană a României, a declarat, luni, ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt, la deschiderea anului universitar, la Facultatea de Drept din Capitală.

El a afirmat că mandatul său la București a început cu "Ordonanța 13".

"Viața mea diplomatică, în această frumoasă țară, a început în ianuarie. Am realizat că tot ce am trăit aici, în România, în ultima lună, este, probabil, cea mai bună dovadă a relevanței, a relevanței politice și sociale a ceea ce veți studia dumneavoastră. Mulți dintre dumneavoastră s-ar putea gândi: 'omul acesta abordează un subiect delicat, va trebui să fie foarte diplomat.' Dar nu voi intra în niciun fel de detaliu. Nu vreau să iau o poziție și știu că, atunci când este vorba de teme atât de importante ce sunt discutate, în prezent, în țară, există multe poziții", a punctat ambasadorul.

Diplomatul a subliniat că temele legate de justiție, din ianuarie, au încă ecou în prezent.

"Cum spuneam, viața mea a început cu Ordonanța 13 și încă avem de-a face, în fiecare zi, într-un fel sau altul, cu aceste subiecte foarte importante", a afirmat el.

În opinia lui Cord Meier-Klodt, "aceste teme nu au de-a face doar cu sistemul judiciar, sunt foarte legate de arhitectura politică a acestei țări". "Oricare ar fi opinia dumneavoastră, nu este vorba doar de arhitectura politică a țării, ci de traiectoria europeană în întregimea sa", a evidențiat el.

În opinia diplomatului german, în ceea ce privește dezbaterea actuală "nu este vorba doar de niște detalii ici-colo, este vorba de coerență, de echilibrul de putere și de alte chestiuni".

Ambasadorul Germaniei a vorbit despre rolul partenerilor europeni ai României.

"Noi, partenerii europeni, suntem 'acționari' în această situație. Putem exprima asta într-un mod foarte direct. Există mecanismul MCV. În acest cadru, există cooperarea cu partenerii europeni, cu speranța ca foarte curând acest mecanism să se încheie", a punctat el.

Cord Meier-Klodt s-a referit și la prietenia cu țara noastră.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ