Apple a cumpărat o companie care îţi scanează faţa şi îţi citeşte emoţiile

| 09 ian, 10:36

iPhone-ul tău ar putea fi capabil la un moment dat să ştie dacă eşti fericit sau supărat, după ce Apple a cumpărat o companie care foloseşte tehnologia de recunoaştere facială pentru a le citi oamenilor emoţiile.

Compania de tehnologie a achiziţionat Emotient, un start-up din America, care poate detecta chiar şi cele mai subtile schimbări în expresia facială, pentru a determina dacă oamenii sunt nervoşi, supăraţi sau mâhniţi.

Emotient, care se descrie ca fiind „lider în detectarea emoţiilor şi analizarea sentimentelor pe baza expresiilor faciale”, foloseşte tehnologia pentru a analiza video-urile, dezvăluind care dintre cele 9 emoţii este simţită de utilizator la un moment dat, scrie noobz.ro.

Deţinătorii de iPhone ar putea, cel puţin în teorie, să folosească tehnologia pentru a-şi aşeza fotografiile în funcţie de stările pe care le au, dacă sunt fericiţi sau entuziasmaţi, sau să depisteze dacă există „momente fericite” în video-uri, dar tehnolgia ar putea la fel de bine să fie folosită pe un dispozitiv care ar putea fi lansat de Apple în viitor.

Tehnologia a fost folosită în focus grupuri pentru a testa reacţiile la reclamele produselor, dar nu este clar pentru moment de ce Apple, care este cunoscut ca un producător care evită studiile pe clienţi, investeşte într-o asemenea tehnologie.

Mulţi sunt de părere că compania lucrează la un dispozitiv de „realitate augumentată” care va funcţiona la fel ca Google Glass sau orice alt produs de realitate virtuală, pentru acest proiect Apple angajând deja o serie de experţi.

Anul trecut, Emotient a anunţat că plănuieşte să dezvolte un software pentru Google Glass care le va permite asistenţilor din magazine să observe cum le răspund clienţii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ