ARC: Şeful ANAF este finul şefului Autorităţii de Supraveghere Fiscală

| 26 apr, 2013

Alianţa pentru o Românie Curată îi cere premierului Victor Ponta să reexamineze numirea lui Gelu Ştefan Diaconu la şefia ANAF, întrucât califică drept "inacceptabil" ca atât el, cât şi ministrul Chiţoiu să fie finii şefului de la Autoritatea de Supraveghere Fiscală.

Totodată, Alianţa pentru o Românie Curată cere Corpului de Control al Primului-ministru şi Serviciului de resurse umane al Guvernului să controleze procesul de selecţie şi numirile din domeniul energiei în urma semnalărilor managementului Fondului Proprietatea că aceste numiri sunt integral determinate politic.

Între semnatarii cererii se numără preşedintele Societăţii Academice Române, Alina Mungiu-Pippidi, preşedintele organizaţiei Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, preşedintele Pro-Domo, Roxana Wring, preşedintele Alianţei Naţionale a Studenţilor din România, Mihai Dragoş.

Gelu Ştefan Diaconu a fost numit recent  în funcţia de preşedinte cu rang de secretar de stat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Ieri, premierul Victor Ponta a afirmat că prin schimbarea şefului ANAF a urmărit o restructurare a acestei instituţii, în cadrul căreia ar urma să fie înfiinţată o direcţie antifraudă, care se va ocupa de combaterea evaziunii fiscale.

"Am avut în vedere o anumită regândire, restructurare a ANAF, pentru că acum domnul Diaconu va prelua această formulă de ANAF, însă suntem în acel program cu Banca Mondială, care impune în lunile imediat următoare o reorganizare pe criterii regionale. În plus, vom înfiinţa acea direcţie antifraudă, care funcţionează în majoritatea ţările europene, la conducerea căreia eu voi aduce un magistrat - procuror sau judecător - care va avea la dispoziţie, pe sistemul DNA, poliţişti specializaţi", a spus Victor Ponta.

Ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, i-a înainta,t luni, premierului Victor Ponta propunerea numirii în fruntea ANAF a lui Gelu Ştefan Diaconu, în locul lui Şerban Pop. În perioada 2005-2009, Diaconu a ocupat funcţia de vicepreşedinte al ANAF, fiind şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ