Ce nu ştim despre Eroarea 404

| 13 noi, 2013

"404" - codul oficial de eroare de pe internet - a fost desemnat cel mai popular cuvant folosit de vorbitorii de limba engleza in anul 2013, potrivit unui sondaj anual, ajuns la cea de-a 14-a editie, realizat de Global Language Monitor.

"404" este codul universal generat de internet pentru a semnala o eroare, ce apare alaturi de sintagma "page not found" ("pagina nu a fost gasita"). Pe locul al doilea in acest top se afla sintagma "fail!".

Cuvantul individual "fail", adeseori utilizat ca o fraza completa in sintagma "Fail!" alaturi de codul "404", semnaleaza esecul unui efort, al unui proiect, al unui demers. Intrucat primele doua cuvinte din acest top provin din domeniul online, autoarea articolului publicat pe site-ul newsfeed.time.com este de parere ca vorbitorii de limba engleza au petrecut prea mult timp pe internet in anul 2013.

Locul al treilea este ocupat de "hashtag", un cuvant-simbol (semnul "diez") folosit ca o comanda initial pe platforma de microblogging Twitter, preluata ulterior si pe alte platforme online, precum Facebook si Instagram.

Topul 10 al celor mai utilizate cuvinte folosite de vorbitorii de limba engleza in 2013 este completat de @Pontifex (contul de Twitter al papei Francisc), "The Optic" ("optica" - un termen preluat tot mai des in discursurile politice americane), "surveillance" ("supraveghere"), "drones" ("drone"), "deficit" ("deficit"), "sequestration" ("sechestrare") si "emancipate" ("a emancipa").

Potrivit independent.co.uk, Global Language Monitor a alcatuit cu aceeasi ocazie un top al celor mai populare nume, dar si un top al celor mai populare fraze. Astfel, Biserica Catolica a triumfat in topul celor mai populare nume, intrucat prima pozitie in acest clasament a revenit papei Francisc.

Pe locurile urmatoare s-au clasat "ObamaCare" (proiectul propus de admistratia Obama in domeniul asigurarilor de sanatate), "Barack Obama", "NSA" (National Security Agency) si "Kate Middleton". In topul celor mai populare fraze, primele pozitii au fost ocupate de "toxic politics", "federal shutdown" si "global warming/climate change".

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ