Citigroup va deschide o reprezentanţă în Irak

| 24 iun, 2013

Citigroup a anunţat, astăzi, că a obţinut aprobarea Băncii Centrale a Irakului pentru a deschide o reprezentanţă la Bagdad, devenind una din primele bănci globale care se stabileşte aici după invazia americană din 2003, transmite Reuters.

Citigroup, al treilea mare grup bancar american, va deschide un birou la Bagdad şi speră să deschidă alte reprezentanţe în oraşele Erbil şi Basra, dacă va primi aprobarea Băncii Centrale a Irakului

Sectorul bancar din Irak este dominat de două bănci de stat, Rafidain şi Rashid, fiind dificil pentru alte instituţii să concureze în acest stat.

Din 2012, unele bănci ale statelor din Golf, Abu Dhabi Islamic Bank şi Qatar National Bank, şi-au deschis reprezentanţe în Irak, iar grupul britanic Standard Chartered are un birou în Bagdad şi speră să inaugureze o subsidiară anul viitor.

Alt grup britanic, HSBC, care operează în Irak având o participaţie de 70% în Dar Es Salaam Investment Bank, a anunţat în aprilie că îşi revizuieşte operaţiunile în acest stat. 

James Cowles, director general al Citigroup pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, consideră că prezenţa băncii în Irak va oferi oportunităţi clienţilor din afara Irakului pentru a dezvolta legături în acest stat. 

În România, Raiffeisen Bank a achiziţionat în luna martie divizia destinată persoanelor fizice a Citibank Europe, tranzacţia urmând să se finalizeze pe 1 iulie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ