Comisia Europeană le spune băsiștilor ce nu vor să recunoască

| 05 feb, 17:55

Trebuie reamintit faptul că, în mai 2012, când Victor Ponta a preluat postul de prim-ministru, rata absorbției fondurilor europene se situa în jurul cifrei de 7%, ceea ce înseamnă că în doar doi ani, cabinetele conduse de acesta au reușit să mărească de 8 ori gradul de absorbție.

Șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Filote, a declarat miercuri seara, la Ploiești, că în ultimii doi ani, rata de absorbție a fondurilor europene pentru România a crescut „spectaculos”, contrazicând astfel criticii actualei guvernări, care afirmă că guvernul Ponta nu a făcut progrese în acest domeniu.

Filote a arătat că, potrivit ultimelor date, rata de absorbție a fondurilor europene de către România este de 56%, cu 20 de puncte procentuale sub media europeană.

„România este cu 20 de puncte procentuale sub medie, asta în condițiile în care toată lumea recunoaște că, în ultimii doi ani, s-au făcut eforturi și a crescut spectaculos rata de absorbție”, a afirmat șeful Reprezentanței CE în România.

Trebuie reamintit faptul că, în mai 2012, când Victor Ponta a preluat postul de prim-ministru, rata absorbției fondurilor europene se situa în jurul cifrei de 7%, ceea ce înseamnă că în doar doi ani, cabinetele conduse de acesta au reușit să mărească de 8 ori gradul de absorbție. Dacă cei care critică acum guvernarea și dau lecții despre cum ar trebui folosite fondurile europene, acești poaspăt deveniți liberali prin fuziune, n-ar fi dat cu absorbția de gard în timpul guvernării lor, n-ar fi făcut toate hoțiile pentru care acum îi saltă DNA, n-ar fi blocat toate programele operaționale, poate că țara noastră n-ar mai fi fost la coada clasamentului european.

Declarația Angelei Filote ne mai spune un lucru, anume că rezultatul actual se datorează guvernului actual, și nu guvernelor PDL, așa cum i-am auzit de nenumărate ori pe reprezentanții fostului partid de guvernământ încercând să ne convingă. Filote menționează clar faptul că eforturile „din ultimii doi ani” au dus la mărirea spectaculoasă a gradului de absorbție a fondurilor europene, asta în condițiile în care foștii pedeliști, actuali peneliști cu acte, au tot încercat să ne mintă că de fapt este vorba de proiecte începute de ei, pe care le contabilizează acum Ponta. Ce ar fi putut contabiliza Ponta, dacă toate programele n-ar fi fost deblocate?

Dincolo de rezultatele slabe înregistrate în exercițiul financiar 2007-2013, important este faptul că în ultimii ani s-au făcut eforturi și progrese spectaculoase, așa cum însăși reprezentanta CE confirmă, ceea ce înseamnă că următorul exercițiu financiar multianual, 2014-2020, ne găsește mult mai bine pregătiți. Singura condiție este să avem în continuare un guvern care tratează cu maximă seriozitate acest subiect.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 feb, 11:31
Palada Pufosul
in plus in acesti 2-3 ani :au privatizat Oltchimul,CFR marfa,Posta Romana,au facut autostrada spre Sibiu,plus cea care trece prin Comarnic
ulterior,politic acum,au modificat Constitutia,au facut regionalizarea si decentralizarea..
ce nu s-a facut din acestea,putine de altfel,se vor face in urmatorii ani doar cu conditia sa ramana Ponta la guvern...
in acest sens,parlamentarii PSD pregatesc acatiste si donatii personale catre toate cultele religioase,recunoscute oficial
06 feb, 07:55
Adam
Afacere tip franciza
Cea mai serioasa oferta de lucru! Aceasta oferta s-a transformat deja intr-un fenomen, datorita seriozitatii noastre! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ