Cozmin Guşă liantul dintre Traian Băsescu şi Crin Antonescu

| 25 feb, 2014

Antonescu se lasă ghidat de un personaj îndoielnic, cu un trecut mai mult decât suspect. Un personaj care de altfel a eşuat lamentabil în politică, şi asta după ce a trecut de la un partid la altul; şi care singur şi-a arogat titlul de consultant politic, pentru ca mai nou să se erijeze în rolul de guru politic care emite sentinţe general-valabile la televiziunea pe care o patronează.

Spune-mi cu cine te împrieteneşti, ca să-ţi spun cine eşti. În cazul lui Crin Antonescu, cel mai bun prieten în ultima vreme pare să fie nimeni altul decât fosta mâna dreaptă a lui Traian Băsescu, Cozmin Guşă.

Vopsit în consultant politic şi mai nou în mogul de televiziune, Cozmin Guşă pare a fi omul pe care Antonescu îl lasă, mai nou, să-i şoptească strategii politice la ureche. Ideea fusese acreditată anterior şi de către premier, în contextul în care Antonescu petrece mai mult timp prin studiourile Realităţii TV decât în Parlament, de unde lansează constant atacuri la adresa proprilor aliaţi.

“Ne cunoaştem de mulţi ani, vorbim des la telefon, schimbăm păreri politice, ne mai întâlnim şi dacă asta înseamnă consiliere în accepţiunea lui Victor Ponta atunci da, îl consiliez”, spune Cozmin Guşă. Deşi admite cu jumătate de gură, răspunsul lui Guşă este destul de elocvent, în condiţiile în care părerile şi indicaţiile sale par a fi respectate întocmai de către Crin Antonescu în ultima perioadă.

Trecem peste faptul că omul care i-a fost alături lui Traian Băsescu, se află acum în spatele lui Crin Antonescu. Trecem peste faptul că omul care l-a atacat continuu pe Victor Ponta în ultimul an şi jumătate este acum consilierul preşedintelui PNL. Ce este cu adevărat jenant, este modul în care Cozmin Guşă se laudă pe sine, atunci când îl ridică în slăvi pe Antonescu pentru modul în care a acţionat în ultima vreme.

“Să vă spun un lucru sigur – evoluează excepţional din punct de vedere public în ultima vreme mai ales de când a renunţat la consilieri şi la consultanţi”, spune plin de aroganţă Cozmin Guşă. Cu alte cuvinte, doar Guşă este în stare să-l facă pe Antonescu să-şi atingă potenţialul maxim. Amuzant, dacă n-ar fi trist...

Mai ruşinos din fire, Crin Antonescu neagă însă orice colaborare cu Cozmin Guşă, susţinând sus şi tare că domnia sa nu are nevoie de serviciile niciunui strateg. Invitat la emisiunea “După 20 de ani”, preşedintele PNL a negat relaţia sa cu Guşă. “Cu Cozmin Guşă am vorbit de 3-4 ori în viaţa mea”, a afirmat Antonescu la ProTV.

Greu de crezut, în condiţiile în care liberalul şi-a făcut de nenumărate ori apariţia la televiziunea condusă de Cozmin Guşă. Ba mai mult, pnl-istul a fost surprins chiar toamna trecută având o întâlnire de taină alături de Guşă şi afaceristul Ioan Niculae.

Întâmplător sau nu, atacurile lui Antonescu la adresa lui Victor Ponta şi a PSD-ului s-au înteţit cam în aceeaşi perioadă.

Poate cel mai trist este faptul că Antonescu abandonează proiectul USL, întorcând spatele a milioane de votanţi care şi-au legat speranţele de Uniunea Social-Liberală. În schimb, Antonescu se lasă ghidat de un personaj îndoielnic, cu un trecut mai mult decât suspect. Un personaj care de altfel a eşuat lamentabil în politică, şi asta după ce a trecut de la un partid la altul; şi care singur şi-a arogat titlul de consultant politic, pentru ca mai nou să se erijeze în rolul de guru politic care emite sentinţe general-valabile la televiziunea pe care o patronează. Rămâne de văzut cât de mult succes îi va aduce lui Crin Antonescu această nouă colaborare.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 feb, 2014
Horia Nabot
Experiența bate suficiența !
Inteligența lui C. Gușe, vă va pune iar pe tușe ...
25 feb, 2014
PENSIONAR
OM PERICULOS DUPA CE A TRADAT PSD, A AJUTAT PE BASE ;LA PUTERE, ACUM PE CRIN.
25 feb, 2014
cantautor
ai uitat de Nastase si PSD?
Până să devină secretar general al PSD, în 2001, la propunerea lui Adrian Năstase, Cozmin Guşă a activat în domeniul mass-media. A coordonat staţiile locale Antena 1 şi a condus cotidianul Jurnalului Naţional, dar a părăsit trustul Intact pentru a intra în PSD.

Clujean de origine, Cozmin Guşă a intrat în PSD cu sprijinul liderului de atunci, Adrian Năstase, care dorea să formeze o nouă generaţie în partid. Ascensiunea rapidă a lui Guşă a stârnit nemulţumirea mai multor lideri cu vechime din PSD. Enervat de insistenţa cu care fostul secretar general cerea o dezbatere pe tema evenimentelor din 1989, Ion Iliescu l-a numit "caraghios, veleitar şi lichea". Conflictul dintre cei doi a luat amploare în 2003, când Guşă l-a dat în judecată pe actualul preşedinte de onoare al PSD, pentru calomnie. Parchetul a hotărât că Iliescu, şeful statului de la acea vreme, poate fi cercetat doar pentru înaltă trădare.Vicepreşedinţii Octav Cozmâncă, Miron Mitrea şi Viorel Hrebenciuc au fost alţi opozanţi din interior. Celui din urmă, Cozmin Guşă i-a reproşat legătura cu omul de afaceri Gigi Becali. Sursele social democrate spuneau că partidul acestuia, Noua Generaţie, ar fi produsul politic al liderului PSD Bacău. În 2003, Cozmin Guşă a demisionat din partid, invocând diferenţe de viziune politică între el şi aripa veche a PSD. Victor Ponta, şeful de la acea vreme al Organizaţiei de Tineret PSD, funcţie pentru care primise sprijinul lui Guşă, arăta că nu are nici o intenţie să urmeze exemplul colegului clujean.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ