Cu ce preţ s-a vândut un tablou pictat de Hitler. Singurul care a vrut să-l cumpere a fost un evreu

| 24 mar, 11:58

O natură moartă semnată de Adolf Hitler va fi prezentată la licitație în Los Angeles săptămâna aceasta, a anunțat luni o casă de licitație californiană, citată de AFP.

Acuarela, care reprezintă un buchet de flori portocalii, roșii și roz într-un vas de ceramică albastru, a fost pictată în 1912 de Hitler, care avea atunci în jur de 20 de ani. Licitația, condusă de casa Nate D. Sanders, a debutat pe internet de la prețul de pornire de 30.000 de dolari.

Tânărul Hitler a încercat fără succes să devină pictor instalându-se la Viena. Un negustor de artă evreu, care credea în talentul său, a vândut mai multe din picturile sale unor clienți evrei înstăriți în 1911.

După ce a ajuns la putere, Hitler i-a confiscat galeria lui Samuel Morgenstern și l-a deportat în ghetoul din Lodz unde acesta a murit în 1943, potrivit casei de licitații.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ