Cum scăpăm de aberațiile lui Băsescu? Soluția: mărirea accizei la alcool

| 26 noi, 2013

Președintele a ieșit și s-a împleticit în discurs. O dată principial, pentru că s-a grăbit să trântească cu fanfară un întreg buget, pe motiv că nu este domnia sa de acord cu o acciză pe combustibil.

A doua oară la propriu și de mai multe ori, depășind norma sa uzuală de bâlbe și greșeli de exprimare. Că este vorba de 7 eurocenți, cum a spus Guvernul, sau ca-n calculele președintelui care adăuga și TVA, nu mai contează, dacă privim toată controversa din perspectiva celui care, pe când se juca de-a guvernul cu Emil Boc, n-avea nicio greață să taie 25% din salariile bugetarilor, sau să intre în conflict cu CCR pe tema impozitării abuzive a pensiilor.

Băsescu cel expansiv, de atunci, care decidea creșterea TVA la 24%, nu se mai pupă cu președintele de acum, devenit brusc economist și, iar, interesat peste măsură de actul de guvernare.

Pe de altă parte, chiar și așa, de ce tot acest tapaj care va face USL să aducă din nou acuze de sabotaj la adresa celui care n-are stare la Palatul Cotroceni și se tot bagă și peste Palatul Victoria? Era suficient ca la anul să trântească doar respectiva lege de adoptare a OUG-ului responsabilă pentru introducerea accizei care-i displace lui Băsescu, cerând spre reexaminarea acesteia.

Poticnindu-se în discurs, Traian Băsescu a confundat Codul Fiscal de care depinde acciza buclucașă cu Bugetul pe 2014, de care nu depinde. Nu-i de mirare că unii au considerat că, de fapt, Traian Băsescu vorbește pe lângă subiect pentru a îndepărta atenția opiniei publice de problema spinoasă a terenului de la Nana...

Ezitările președintelui au fost remarcate imediat de cei care s-au simțit brusc depășiți de încercările lirice pe marginea unui text economic.

Cockteilul rezultat din amestecarea fără discernământ a prevederilor Codului Fiscal cu Bugetul pe anul viitor a trezit interesul și pe rețelele de socializare. Acolo s-a enunțat și posibilitatea de a fi luată în calcul o cu totul altă acciză, la alcool. Măsura ar fi destinată să împiedice discutarea în registrul specific sărbătorilor de iarnă a unor subiecte care presupun luciditate maximă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 noi, 2013
EL FUTADOR D'ELENA
AUF FUTUTE-N GIT
Esti din acelasi material ca si cocalarul infect PALABA-acel kkt mizerabil cu care s-a luptat o viata in cloaca in care s-a vazut avortat-citeste textul postat de idiot pe blog si sa vezi ce poezie exista-ntr-o minte distrusa de diverse substante halucinogene(sau chiar de catre gazele emanate de maldarele de fecale cu care a dat lupte grele,ani de zile-pai la altceva decit la plimbat kkt-ul sa pui un oligofren palagar)
Dar te inteleg,cumva,LEANO-cine dracu' sa stie de tine sau sa-ti aprecieze talentul de a extrage si ultima picatura de lapti dintr-un mascul ca taranul tau,proaspat descoperit,care-ti provoaca orgasme intelectuale,ca e pe mintea ta-iar,daca va vedeti,ai sa vezi cita placere va avea perversul tau,dupa ce-ti va linge pisatul fierbinte pe care va trebui sa i-l lasi,delicat,pe buze-vezi,din nou,textul idiotului ce se vede/crede genial!
Lasa-l pe BASESCU,proasta pulii-tu habar n-ai de tine,de economie,politica,justitie dar comentezi din auzite,doar ptr. ca nu-ti place "diktatorul" si mori de dragul tiganului timpit si borfas-pontalau'rinjitor-macar,cu atit timp la dispozitie,ai putea sa te informezi exact despre ce urmeaza sa scrii-sau,cind ai liber,o mai sugi,prin vecini-asta ptr. un ban in plus(la care nu platesti tva-ce golanca esti,il lucrezi pe pontalau la buget)?!
26 noi, 2013
esticretindecitetratez
Du-te băi, cialapo și culcă-te
că și tu ești băut ca și stăpână-tău de la Cotroceni Bar. Mizerabilule!
26 noi, 2013
cantautor
daca se mareste pretul cu 0,5/l la un consum mediu de 50 l/luna=0,5*50=25 lei in plus ...
asta este ideea pe care o percep romanii...
dupa aceea,vor veni alte cresteri,1% curent,2%energie,etc...
hai,ca se putea si mai rau...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ