Dezvăluirile lui Edward Snowden, recompensate cu Pulitzer

| 15 apr, 2014

Premiul Pulitzer pentru categoria serviciu public a fost câştigat de The Guardian și Washington Post , în baza dezvăluirilor despre programul de monitorizare la nivel global al Agenției Naționale de Securitate (NSA), făcute de IT-istul american Edward Snowden.

Washington Post şi The Guardian sunt publicaţiile care au fost desemnate publicaţiile câştigătoare ale Premiului Pulitzer, pentru dezvăluirile făcute de  fostul consultant NSA, Edward Snowden, despre amploarea programelor americane de supraveghere.  Decizia lui  Snowden de a face aceste informaţii publice tensionat relațiile Statelor Unite cu țările aliate.

Au existat controverse legate de premierea unor publicaţii care au reuşit aceasta performanţă, utilizând informaţii bazate pe documente guvernamentale furate, care pun în pericol siguranţa naţională a USA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ