Șefa UNJR: Ambasada SUA să clarifice ce articole de lege afectează independenţa justiţiei

| 29 noi, 09:39

Preşedinta Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că în comunicatul Departamentului de Stat nu se face vreo solicitare Parlamentului de retragere a legilor justiţiei, afirmând că ambasada trebuie să precizeze care sunt propunerile care afectează independenţa sistemului judiciar.

 

Dana Gîrbovan afirmă că “nicăieri în comunicatul Departamentului de Stat nu se face vreo solicitare Parlamentului de a retrage proiectele de lege, aşa cum vădit eronat a relatat o parte de presa din România”.

O asemenea cerere din partea Departamentului de Stat ar fi o “ingerinţă” care ar încălca cu adevarat toate principiile democratice si pe cele ale statului de drept, inclusiv Parteneriatul Strategic România-SUA, construit tocmai pe fundaţia respectării mutuale a democraţiei şi statului de drept,a spus preşedintele UNJR. “În comunicat, însă, Departamentul de Stat menţionează că «îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi pun în pericol lupta împotriva corupţiei»”, se arată în punctul de vedere remis MEDIAFAX.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ