Inventia FABULOASĂ a unui cercetător român. Produce curent electric cu materia primă din WC

| 20 oct, 2014

Bogdan Dobrică a inventat un sistem care introdus în interiorul unei haznale produce curent electric.

Dar pentru acest lucru este necesar ca haznaua să fie alimentată în permanenţă cu "materie primă".

După ce a terminat Facultatea de Matematică a Universităţii din Bucureşti, Bogdan şi-a luat doctoratul în Fizică. Între timp s-a gândit cum să rezolve două probleme dintr-un foc: neutralizarea reziduurilor menajere de la toaletele caselor şi nevoia de energie tot mai mare a oamenilor.

Bogdan Dobrică a explicat, pentru protv cum funcţionează"Înăuntrul unui vas punem nişte electrozi. Electrozii acestia îi băgaţi în fosa septică sau într-o staţie de epurare, oriunde aveţi apă murdară. Folosind electrozii producem curent electric în timp ce curăţăm apa."

Proiectul nu a fost încă transpus şi la scară naturală, însp cercetptorul susţine că va produce destul curent electric pentru a alimenta o casă.

Costul investiţiei este de 5.000 de lei şi sistemul produce curent cât pentru o casă cu un consum normal, mediu. Invenţia a fost deja cumparată de un investitor privat, care lucrează acum la optimizarea şi standardizarea ei ca sa poată vinde generatorul natural de curent.

Potrivit statisticilor privind standardul de viata, mai mult de 60% din gospodăriile româneşti nu sunt racordate la reţelele de canalizare, dar au în schimb fosa septică sau toaleta în curte. Sistemul funcţioneaza chiar şi într-o latrină de la ţară.

Citeşte şi: IDEE DE MILIOANE! Cum îşi încălzeşte casa un român cu ajutorul dozelor de suc VIDEO

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 oct, 2014
St. Alin
Un articol scris cu curul.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ