Iohannis, despre legea votului prin corespondenţă: Sunt nemulţumit de modul în care e gestionat acest proiect

| 14 mai, 20:43

Klaus Iohannis s-a declarat, joi, "nemulţumit" de felul cum evoluează proiectul privind votul prin corespondenţă, că acesta "bate pasul pe loc", dar că va discuta cu partidele politice "din nou" şi "de atâtea ori cât e nevoie" pentru a pune în mişcare acest proiect, relatează Agerpres.

"Vreau să mă refer la o lege, pe care toate partidele au promis că o vor adopta, cea privind votul românilor din diaspora, respectiv votul prin corespondenţă. E momentul să o spun direct: sunt nemulţumit de modul în care e gestionat acest proiect. (...) Voi discuta cu partidele politice din nou şi o voi face de atâtea ori cât e nevoie pentru a mişca acest proiect important şi pentru dumneavoastră, (...) şi pentru toţi alegătorii", a spus Iohannis, în cadrul unui discurs susţinut la o întâlnire cu diaspora română din Milano. 

El a precizat că în cazul altor legi, precum cele care privesc partidele politice sau finanţarea acestora, s-au făcut progrese, dar, în cazul legii referitoare la votul pentru diaspora, se "bate pasul pe loc". 

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis a mai spus că schimbarea legislaţiei electorale reprezintă "un prim pas" în reforma instituţiilor politice, că acest pas este unul "esenţial, dar nu suficient", întrucât este necesară şi o reformare internă a partidelor.

Citeşte şi: Pacea S-A ÎNCHEIAT! Klaus Iohannis, atac dur la VICTOR PONTA: "NU mai tolerez aşa ceva"

Şeful statului român s-a adresat reprezentanţilor diasporei, afirmând că încearcă să răspundă aşteptărilor pe care românii din afara graniţelor le au de la el. 

"Ştiu că aveţi speranţe mari, ştiu că, după ani de deziluzii, timpul nu mai are răbdare şi că aveţi aşteptări de la mine. Le înţeleg şi încerc să răspund la ele. Poate nu în modul consacrat în ultimii 25 de ani în politica românească, dar cu siguranţă voi răspunde la ele în modul meu, păstrând nişte principii şi valori şi onorând promisiunea de a face o altfel de politică", le-a transmis Iohannis reprezentanţilor diasporei.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat joi după amiază la Milano la o întâlnire cu diaspora, la care au fost prezenţi câteva zeci de români stabiliţi în Italia. La întâlnire a fost prezent şi primarul oraşului Milano, căruia şeful statului român i-a transmis că se află în fruntea unui oraş "care de mult timp a înţeles că diversitatea etnică, culturală, religioasă, nu este o ameninţare, ci o şansă de dezvoltare".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ