Iohannis: Prin abordările mai puţin formale poate fi stimulat mai uşor interesul pentru educaţie

| 27 sep, 14:46

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marţi un mesaj cu ocazia celei de a IV-a ediţii a Bucharest Science Festival, în care afirmă că prin abordările mai puţin formale, eliberate de constrângerile unui cadru instituţional, poate fi stimulat mai uşor interesul pentru educaţie, cercetare şi ştiinţă.

"Trăim într-o lume globalizată, interconectată, în care schimbările se succed cu rapiditate şi în care competiţia se acutizează sub toate aspectele, având un impact important asupra vieţii fiecăruia din noi. Toate acestea aduc noi oportunităţi, dar şi provocări, care impun o adaptare permanentă a educaţiei, cercetării şi inovării la nevoile şi ambiţiile societăţilor, în acord cu valorile şi identitatea culturală a acestora. De aceea, pentru România devine esenţial să răspundă prin ştiinţă şi educaţie la un context în permanentă schimbare", afirmă şeful statului, în mesajul prezentat de consilierul de stat Ligia Deca. 

Preşedintele subliniază că prin acordarea Înaltului Patronaj către Bucharest Science Festival şi-a dorit să încurajeze demersurile menite să apropie copiii, dar şi adulţii, de lumea cunoaşterii, ajutându-i să găsească şi să înţeleagă explicaţia ştiinţifică din spatele a tot ceea ce îi înconjoară. 

"Sunt convins că prin abordările mai puţin formale, eliberate de constrângerile unui cadru instituţional, poate fi stimulat mai uşor interesul pentru educaţie, cercetare şi ştiinţă. Cred că este importantă susţinerea unor demersuri similare în toate zonele ţării, mai ales în mediul rural, unde oportunităţile de acest fel sunt reduse", arată şeful statului. 

El precizează că "România Educată" înseamnă "nu numai un sistem educaţional de calitate, ci şi cultivarea curiozităţii, bucuria descoperirii, înţelegerea fenomenelor care ne înconjoară şi contribuţia la transformarea lumii în care trăim". 

"Ştiinţa poate să ne fie un aliat, care să ne uşureze activitatea de zi cu zi şi care să conducă la creştere economică şi la dezvoltarea competitivităţii", subliniază Iohannis. 

Şeful statului salută implicarea institutelor culturale, a mediului universitar, a institutelor de cercetare, a muzeelor naţionale şi a mediului privat în astfel de demersuri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ