Klaus Iohannis promulgă modificarea legii educaţiei. Elevii vor fi reprezentaţi în Consiliul de Administraţie

| 30 apr, 15:06

Klaus Iohannis a promulgat joi legea care acordă reprezentantului elevilor drept de vot în şedinţele consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ din ciclul liceal şi postliceal.

Klaus Iohannis a semnat joi decretul pentru promulgarea Legii privind modificarea art. 96 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, prin care reprezentantul elevilor va avea drept de vot în şedinţele consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ din ciclul liceal şi postliceal.

Potrivit Agerpres, articolul 96, alin. 2, al acestei legi a fost completat în Senat în sensul că "în consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare, din cota rezervată părinţilor, un loc este repartizat, cu drept de vot, unui reprezentant al elevilor care a împlinit 18 ani".

Iniţiatorii, deputaţi PNL, PP-DD, PC, PSD, UDMR şi de la minorităţi, au modificat şi articolul 96, alin.3, al Legii educaţiei naţionale, stipulând faptul că la şedinţele consiliului de administraţie participă de drept reprezentanţii organizaţiilor sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate învăţământ preuniversitar din unitatea cu statut de observator. La aceste şedinţe cu statut de observator participă şi reprezentantul elevilor din cadrul unităţii de învăţământ cu ciclu gimnazial.

O altă modificare adusă Legii educaţiei vizează completarea aceluiaşi articol 96 cu un nou alineat, 4 prim, care prevede că preşedintele consiliului de administraţie are obligaţia de a convoca reprezentanţii organizaţiilor sindicale reprezentative din unitatea de învăţământ şi ai elevilor la toate şedinţele consiliului de administraţie.

Tot joi, şeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Organizaţia Internaţională de Poliţie Criminală - INTERPOL privind privilegiile şi imunităţile participanţilor la cea de-a 43-a Conferinţă Regională Europeană a Organizaţiei Internaţionale de Poliţie Criminală - INTERPOL de la Bucureşti, încheiat prin schimb de scrisori semnate la 30 ianuarie 2015 la Bucureşti şi la 25 februarie 2015 la Lyon.

Citeşte şi: Președintele Iohannis discută joi cu liderii confederațiilor sindicale

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ