Lucruri mai puţin ştiute despre premiile Oscar

| 28 feb, 2014

Site-ul metronews.fr a strâns câteva informaţii, mai puţin cunoscute, despre premiile Oscar acordate de Academia de Arte şi Ştiinţe ale Cinematografiei din SUA.

Margaret Herrick, librar al Academiei, ar fi spus când a văzut prima oară statueta: 'Seamănă cu unchiul meu, Oscar', iar Academia a adoptat oficial acest nume în 1939.

Trofeul aurit este produs la Chicago, are 34 cm şi cântăreşte aproape 4 kg. Valoarea lui este de 900 dolari. În anul 2000, statuetele au fost furate, dar au fost găsite după o săptămână.

La ceremonia găzduită de Kodak Theater vor asista 3.500 de spectatori.

Se pare că cine primeşte un premiu Oscar este urmărit de un blestem. Consacrarea conferită de primirea statuetei face bine carierei, însă s-a întâmplat să distrugă şi cupluri. Potrivit unui studiu din 2011, actorii care câştigă un Oscar au şanse mai mari să divorţeze decât cei care au pierdut competiţia. A fost cazul unor actori ca Halle Berry, Sandra Bullock, Jean Dujardin, Hillary Swank sau Reese Witherspoon, ale căror căsnicii s-au destrămat aproape imediat după ce au triumfat la Oscar.

Câştigătorii statuetelor trăiesc în medie cu 3-4 ani mai mult decât nominalizaţii. Motivul ar fi lipsa de griji pentru viitor, îşi încheie metronews.fr trecerea în revistă a unor aspecte mai puţin cunoscute legate de premiile Oscar.

Cea de-a 86-a ediţie a galei de decernare a premiilor Oscar va avea loc duminică noapte la Los Angeles. Gazda ceremoniei va fi, pentru a doua oară, Ellen DeGeneres, actriţă, vedetă de stand-up comedy şi gazdă a emisiunii 'The Ellen DeGeneres Show' din anul 2003.

Tag-uri: premiile Oscar
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ