Ministrul Energiei a trimis Corpul de Control la Complexul Energetic Hunedoara

| 10 ian, 12:25

Ministrul Energiei a trimis corpul de control la Complexul Energetic Hunedoara, imediat după ce s-a decis intrarea societăţii în insolvenţă.

Ministrul Vlad Grigorescu a mai spus că statul român nu renunţă la fondul de investiţii de un miliard de dolari pe care Rompetrol s-a obligat să-l înfiinţeze în România, urmând să apeleze la toate instrumentele legale.

"Revenind la Hunedoara, nu este o situaţie care s-a nascut de ieri de astazi, s-a nascut dintr-un sir de decizii de inactiuni care merita o privire mai atenta, am importat carbune. Am auzit ca s-au facut plati, s-ar fi dat nişte  prime, am trimis un corp de control", a spus acesta la Realitatea Tv.

CEH, datorii de 1, 2 miliarde de lei. 6 400 de angajaţi

Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a decis, la finalul anului trecut, după vizita de lucru a ministrului Energiei, Victor Grigorescu, să ceară intrarea voluntară a companiei în insolvenţă, aceasta având datorii de 1,2 miliarde lei şi conturile poprite. Reprezentanţii Consiliului de Administraţie CEH au precizat atunci că măsura de intrare voluntară în insolvenţă este o formă de protecţie de care compania are nevoie împotriva creditorilor, care cer executarea silită.

În cadrul CEH lucrează circa 6.400 de angajați la minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni și Vulcan, precum și la termocentralele Mintia și Paroșeni.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ