Ministrul Muncii: Majorarea salariilor bugetarilor pe 2014 va fi în jur de 3%

| 29 oct, 2013

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a anunţat că salariile bugetarilor pentru 2014 ar urma să fie majorate cu circa 3% pe anvelopa salarială.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a anunţat că în prezent, sunt discuţii pe două variante de lucru, care să vizeze majorări specifice pentru categorii de persoane. Pentru anul următor salariile  bugetarilor ar urma să fie majorate cu aproape 3% pe anvelopa salarială, conform Mediafax.

"O să vedem cât este anvelopa salarială şi cu cât va fi creşterea, pentru că trebuie să primim nişte date de la prognoză, cât va fi inflaţia până la sfârşitul anului", a spus Câmpeanu. Ea a fost întrebată dacă are în vedere un procent. "În jur de 3%", a răspuns ministrul.

Mariana Câmpeanu a menţionat că sunt două variante de lucru în cazul majorării salariilor bugetarilor.

"Una - să indexăm salariile mici până la un anumit nivel, pe care o să-l hotărâm, pentru că trebuie să ajungem la acel raport - sigur că nu se va întâmpla deodată, dar încetul cu încetul în fiecare an. A doua variantă de lucru, pentru că avem la dispoziţie o creşetere totuşi atât de mică, să indexăm sau să acordăm creşteri la anumite grupuri ţintă, cum ar fi rezidenţii din sistemul de sănătate sau personalul nedidactic sau o altă categorie, o să o analizăm în Guvern", a explicat Câmpeanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ