Misoginul Băsescu pozează în apăratorul femeilor, sau cum ne ia președintele de fraieri

| 09 mai, 2014

Băsescu ne ia de fraieri și se poziționează drept un apărător înfocat al femeilor, plecând de la premisa că românii au memorie scurtă și au uitat nenumăratele episoade în care a dovedit exact contrariul.

Într-un an cu o miză extraordinar de mare și aflat în plină campanie electorală pentru PMP, Băsescu încearcă să câștige bunăvoința cât mai multor categorii de electorat. După ce în urmă cu două zile s-a dat bine pe lângă românii din diaspora, ieri, Băsescu a încercat marea cu degetul și cu electoratul feminin. Dacă nu l-am cunoaște pe președinte chiar am fi tentați să credem că el este principalul susținător al femeilor, că este un adevărat prinț salvator al sexului slab. În continuare, vom vorbi despre misoginul Băsescu care pozează în apăratorul femeilor sau, mai simplu spus, cum ne ia președintele de fraieri.

Înainte de a continua demersul anunțat mai sus, trebuie să facem câteva precizări pentru a înțelege mai bine ce beneficii urmărește să câștige Băsescu prin adoptarea acestei strategii. În primul rând, trebuie să avem în vedere că, dincolo de alegerile europarlamentare, obiectivul pe termen scurt al lui Băsescu este să o lase pe Nuți moștenitoarea scaunului de la Cotroceni, iar obiectivul pe termen mediu presupune ocuparea funcției de Șef al Guvernului. În acest sens, președinte nu se sfiește să apeleze la tot felul de tertipuri de natură să contribuie la creșterea în sondaje a Elenei Udrea și a PMP.

În al doilea rând, este arhicunoscut, demonstrat și analizat comportamentul de vot al femeilor în cazul în care candidatul este tot o femeie. Astfel, s-a constat că o femeie este puțin probabil să voteze o altă femeie, indiferent despre ce funcție vorbim. În al treilea rând, societatea românească este una patriarhală, ceea ce reprezintă o problemă pentru Elena Udrea în cazul unei potențiale candidaturi la prezidențiale. Din cele trei puncte enunțate reiese că Băsescu o pregătește pe Udrea pentru Cotroceni, dar știind că va fi o provocare mare din cauza mentalității colective, acesta încearcă să atragă de partea ei segmentul electoral feminin.

Așa cum ziceam și la începutul articolului, Băsescu ne ia de fraieri și se poziționează drept un apărător înfocat al femeilor, plecând de la premisa că românii au memorie scurtă și au uitat nenumăratele episoade în care a dovedit exact contrariul. La acest nivel, putem face o trecere în revistă a principalelor momente în care Băsescu a ocupat funcția simbolică de Primul Misogin al Statului. „Țigancă împuțită” – formulă de adresa folosită de președinte pentru a-și revărsa nervii provocați de o jurnalistă insistentă. „Natalitatea, misiune pe care şi femeile trebuie să şi-o asume. Cum Dumnezeu femeia romă poate ţine cinci-şase copii, iar românca nu poate?” – declarație din vara anului trecut, în urma căreia Băsescu s-a trezit cu feministele protestând în fața Palatului Cotroceni (și pe bună dreptate!). O altă declarație a președintelui este și „România a devenit o ţară plină de mămicuţe şi bebeluşi”, făcută odată cu anunțarea noilor măsuri de austeritate ce aveau să lovească românii în anul 2010.

Concluzionând, Băsescu nu se poate autoproclama susținătorul femeilor doar pentru că stă în casă cu trei femei, motivația lui permanentă, și mai are una pe lângă casă. Dacă dintre cele patru femei pe una a făcut-o europarlamentar, pe altă mare latifundiară și pe una vrea să o facă președinte, asta nu înseamnă că poate generaliza bunele sale intenții la nivelul întregului segment electoral feminin, mai ales că acțiunile sale nu sunt în acord cu retorica pe care o promovează.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ