MRU nu se dezminte – nici din opoziţie nu îi pasă de sinistraţi

| 28 ian, 2014

Prins între o şedinţă plicticoasă la sediul Forţei Civice şi o masă simandicoasă pe la restaurantele exclusiviste ale Bucureştiului din al căror meniu nu lipseşte vita Kobe, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu îşi mai aminteşte că se apropie europarlamentarele.

Prin urmare, dă-i nenicule înainte cu atacuri neconvingătoare la adresa actualei guvernări. Ultima declaraţie marca MRU este epocală. Vezi Doamne, Guvernul ar fi instituit starea de alertă pentru a favoriza firmele angajate în deszăpeziri şi pentru a da undă verde dată achiziţiilor fără licitaţie astfel încât baronii locali să îşi umfle buzunarele în urma acestei afaceri. Conexiunile sugerate de MRU indică însă un lucru cert – fostul premier suferă de scenarită cronică. A sugera că Guvernul României acţionează pentru deszăpezire în numele unor interese băneşti ale aşa-ziselor firme de partid arată cât de mult s-a degradat discursul unui politician care, acum câţiva ani, era considerat una din tinerele speranţe ale politicii autohtone.

De fapt, mobilizarea Guvernului Ponta dovedeşte responsabilitate şi grijă reală faţă de semenii care au avut ghinionul de a fi prinşi în nămeţi. Un sentiment care, desigur, nu are cum să-i fie familiar lui MRU. În scurtul său mandat ca prim-ministru de la începutul anului 2012, preţiosul domn Ungureanu a avut la rândul său de gestionat o iarnă grea. Pentru a rememora cum s-a achitat la acea vreme de sarcini MRU, se cuvine a cita una dintre celebrele sale declaraţii când s-a aflat pe teren, ocupat fiind cu aşa-zisa acţiune de coordonare a deszăpezirii. "Este inadmisibil să ajungi pe străzile unei localităţi în România şi să-i vezi pe militari desfundând drumuri, în timp ce beneficiarii direcţi, care sunt şi concetăţenii noştri, stau în casă la căldură. Nu putem plăti lenea la nesfârşit.c(...) În astfel de situaţii, nu ne văicărim, nu cântăm prohodul la posturile de televiziune, nu vorbim de Apocalipsă. Haideţi la muncă!".

Ce înţelegem din declaraţia de atunci a premierului Ungureanu? Că tot sinistraţii erau de vină de lipsa de reacţie a autorităţilor. Că femeile, bătrânii şi copiii n-ar fi trebuit să stea în casă la căldură, ci să iasă cu mic cu care pentru a pune umărul la deszăpezire. Dintre toţi vinovaţii posibili şi imposibili, MRU s-a găsit să arunce în cârca bieţilor săteni vina pentru operaţiunile de deszăpezire nemulţumitoare. O atitudine cel puţin dispreţuitoare când vine din partea unui prim-ministru care, prin natura funcţiei, trebuie să îşi apere concetăţenii, în niciun caz să-i umilească, culpabilizându-i.

MRU demonstrează că este la fel de inacapabil să înţeleagă temele spre care îşi îndreaptă criticile, şi ca politician al opoziţiei, şi ca fost premier al României. Iar propagarea retoricii denigratoare nu numai că nu-l va ajute pe MRU să performeze din punct de vedere politic, dar îi va invalida şi eforturile actuale prin care încearcă să creeze un culoar Forţei Civice în perspectiva scrutinului pentru PE. Forţa nu e cu tine, MRU.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ