O primărie le-a plătit angajaţilor ratele la bancă. Cum a fost posibil

| 31 ian, 2014

O primarie a platit ratele la banca ale angajatilor. Totul apare intr-un act de control finalizat de Camera de Conturi Iasi, dupa ce a realizat modul in care Primaria Sipote a cheltuit in ultimii ani banii publici, scrie www.bzi.ro.

S-a constatat, cu aceasta ocazie, ca cea care avea banii pe mana, adica contabila sefa Maria Ciobanu, si-a platit ratele la un credit bancar cu bani publici. A putut face acest lucru, deoarece era tocmai angajata care intocmea ordinele de plata si documentele necesare pentru scoatere banilor din trezorerie. Avand restante la un credit contractat in urma cu cativa ani, Maria Ciobanu a folosit 200 de milioane lei vechi din banii primariei pentru a plati intreaga suma restanta la acest credit.

Dupa controlul Curtii de Conturi, a fost recuperata numai o mica parte din suma. Intre timp, primarul comunei Sipote, Ionel Nicuriuc, i-a desfacut contractul de munca Mariei Ciobanu, continuand si procedurile de recuperare a banilor. De asemenea, la sfarsitul lunii decembrie a fost concediata si Maria Sufragiu, care a fost trimisa in judecata de Directia Nationala Anticoruptie impreuna cu fosta conducere a primariei, pentru frauda cu fonduri europene. Cele doua angajate au fost date afara din primarie si in urma unei recomandari facute de Prefectura judetului Iasi, cele doua avand statut de functionar public. "Am semnat decizia de desfacere a contractelor de munca in luna decembrie a anului trecut. Pana cand nu se reglementeaza situatia juridica in care se afla cele doua angajate, nu mai pot lucra la primarie", a spus primarul Ionel Nicuriuc.

Camera de Conturi a mai constatat ca in anii trecuti, angajatii primariei si consilierii locali au incasat ilegal premii financiare in valoare de peste 2 miliarde lei vechi. Primaria a inceput si procedurile de recuperare a acestor bani.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ