OMV şi-a vândut operaţiunile din domeniul lubrifianţilor către Lukoil

| 01 iul, 2013

Grupul austriac OMV a anunţat vineri că a semnat un acord privind vânzarea operaţiunilor sale din domeniul lubrifianţilor către o subsidiară a grupului rus Lukoil, informează un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Este vorba de entitatea care se ocupă de vânzarea şi distribuţia lubrifianţilor în Europa Centrală şi de Est precum şi de o uzină de procesare din Austria. OMV a dat asigurări că cei 74 de angajaţi care lucrează la operaţiunile sale din domeniul lubrifianţilor îşi vor păstra locurile de muncă. Tranzacţia ar urma să se încheie la finele acestui an iar cele două companii au căzut de acord să nu dezvăluie care a fost preţul tranzacţiei.

"Această tranzacţie este pasul următor în implementarea strategiei noastre de a ne optimiza şi simplifica portofoliul în domeniul rafinare şi marketing", a declarat Manfred Leitner, responsabil pentru rafinare şi marketing în boardul OMV.

OMV şi subsidiarele sale, Petrol Ofisi şi Petrom, au încheiat deja mai multe vânzări în cadrul acestui program de simplificare a portofoliului. Obiectivul OMV este să-şi transfere accentul dinspre rafinare şi marketing spre explorare şi producţie.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.

Lukoil deţine patru rafinării mari pe teritoriul Rusiei şi trei în exterior. Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere din România. În prezent, compania Lukoil România deţine rafinăria Petrotel şi comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ