Prognoza METEO pe 3 zile. Ploi şi temperaturi scăzute la început de vară

| 30 mai, 2014

Prima zi de vară vine cu temperaturi scăzute şi posibile averse, însoţite de vânt şi descărcări electrice.

Sambata temperaturile inca mai scad, in vest si nord-vest vremea devine rece, dar nici in celelalte regiuni nu vorbim despre maxime prea generoase, va fi destul de racoare la amiaza, cand nu se vor depasi 13-15 grade in Dealurile de Vest, in timp ce in estul extrem abia se mai aduna 22 de grade. Iar instabilitatea atmosferica va fi in continuarea accentuata in jumatatea de nord-est a tarii, dar si in zonele de deal si de munte, unde norii stau adunati si lasa averse cu descărcări electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Local se asteapta peste 25...30 l/mp si izolat chiar peste 50 l/mp, vor mai fi posibile si caderi de grindina si doar prin vest si sud-vest mai apare si soarele din cand in cand iar fenomenele de instabilitate apar doar pe ici pe colo.

In Capitala va fi vreme instabila in continuare, dar si racoroasa, caci soarele este scump la vedere si temporar cad averse, posibil insotite de tunete si fulgere, iar vantul se arata si el destul de sprinten. Prin urmare, pana la amiaza nu se aduna mai mult de 20-21 de grade in termometre, cu 5 mai putine decat ar fi normal la final de primavara.

Duminică, prima zi de vara, va fi una destul de racoroasa in intreaga tara.

Maximele zilei pornesc de la 15 grade in cateva localitati din vestul, centrul si nordul tarii si doar in sud-est inca se ating 22-23 de grade. Iar la nivel local, pe parcursul zilei, vor fi averse si descarcari electrice in majoritatea regiunilor, insa doar izolat in sud-est si la munte inca vorbim despre cantitati mai importatne de apa. Iar vantul inca sufla agitat prin regiunile estice si sudice.

Si in Capitala ramane vreme racoroasa, trecator mai cad averse, posibil insotite de tunete si fulgere, asa ca pana la pranz nu se depasesc 21-22 de grade la inceput de iunie.

Luni ne mai incalzim putin in mare parte din tara, la amiaza vor fi 17 grade in nord-vest si 23 in est si sud, dar in jumatatea sudica a tarii si la munte cerul este in continuare acoperit de nori si cad averse, vor fi si fenomene electrice. Izolat mai pot fi cantitati mai insemnate de apa, dar si caderi de grindina si doar vantul pare sa se mai domoleasca, nu mai da semne de agitatie

In Bucuresti luni mercurul din tremometre urca spre 23-24 de grade mai apropiate de normalul datei din calendar, insa nu va fi o zi senina, mai sunt innorari si , mai ales in a doua parte a zilei, vor fi si averse, posibil cu descarcari electice, dar fara vant alert.

Marti incalzirea vremii continua, maximele la scara intregii tari se incadreaza intre 19 si 27 de grade. Dar ploile inca sunt prezente din cand in cand, mai ales dupa-amiaza si seara prin sudul si estul tarii, ca si in zonele de munte, insa doar pe alocuri in rest. Soarele devine tot mai generos si in urmatoarele zile, temerpaturile se aliniaza cu normele perioadei, insa local tot mai cad ploi cu tunete, fulgere si vant in rafale, mai ales in cursul dupa-amiezelor.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ