Raed Arafat a aflat printre primii de avionul căzut în Apuseni. Primele trei telefoane pe care le-a dat

| 24 ian, 2014

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a fost printre primele persoane care au aflat despre tragedia aviatică, în ciuda faptului că se afla la Budapesta, la o întrunire a NATO. Invitat la Digi24, fondatorul SMURD a spus că a reacţionat imediat după ce a aflat de tragedie şi a anunţat trei instituţii.

El a primit un telefon de la profesorul Irinel Popescu, care fusese sunat de medicul Radu Zamfir, aflat în avionul căzut. „Atunci am sunat la cele trei persoane care am considerat că e important să afle imediat, pentru a activa sistemul: unul este inspectorul general pentru situaţii de urgenţă, unul era inspectorul general de aviaţie din cadrul Ministerului de Interne, unde se află elicopterele SMURD şi elicopterele dânşilor, şi unul era ministrul Apărării, ministrul Duşa, pentru că dânşii au şi atribuţii clare în căutare, salvare pe calea aerului şi de recunoaştere în caz de accident aviatic, pentru alertarea elicopterelor din zonă”, a explicat Raed Arafat.

El a mai spus şi că, chiar dacă timpul de intervenţie ar fi fost mai scurt, nu este o garanţie că victimele ar fi fost luate mai repede de la locul accidentului, din cauza condiţiilor meteo şi a terenul dificil. În opinia lui Arafat, operaţiunea de salvare, în cele mai bune condiţii de coordonare, tot ar fi durat „câteva ore”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ