Regele fotbalului românesc îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere

| 05 feb, 2014

Gică Hagi împlineşte astăzi, 5 februarie, 49 de ani. Sunt aproape 13 ani de cînd s-a retras, însă continuă să îşi lase amprenta asupra fotbalului românesc.

Numele "Regelui" a devenit în timp sinonim cu cel al României. Însă cum a devenit cel mai bun? "Ambiţie şi multă, multă muncă. Încerc să fiu cel mai bun. Cu spiritul ăsta am trăit şi cu spiritul ăsta voi merge în continuare", ne spune cu fiecare ocazie. Povestea e sa e una de succes. A fost voinţă, a fost şi noroc, însă rezultatul l-a propulsat în grupul marilor fotbalişti ai lumii.

Născut la Săcele în 1965, Hagi a făcut primii paşi spre fotbalul mare la Farul. În 1978 a fost legitimat de constănţeni, iar la 17 ani, 7 luni şi 6 zile debuta în Divizia A.

Peste numai un an îmbrăca deja tricoul echipei naţionale şi se transfera la Sportul Studenţesc. Hagi a continuat să încânte şi în Regie, unde a fost de două ori consecutiv cel mai bun marcator al campionatului! Între timp, la meciul cu Irlanda de Nord, 0-1, contînd pentru preliminariile Mondialului din 1986, Mircea Lucescu îi oferă banderola. Avea numai 20 de ani!

În clasamentul Balonului de Aur, Gică ocupă locul patru, după Stoicikov, Baggio şi Maldini! Performanţa rămîne şi astăzi cea mai mare pentru un fotbalist român.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ