Relu Fenechiu: Părinţii mei sunt disperaţi că voi fi condamnat la 15 ani de puşcărie

| 04 iul, 2013

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat joi, în ultimul cuvânt în dosarul "Transformatorul", că aşteaptă cu nerăbdare ziua de 12 iulie când se va da verdictul în procesul în care este judecat pentru complicitate la abuz în serviciu şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

"Onorată instanţă sunt ponderat optimist. Părinţii mei sunt disperaţi că voi fi condamnat la 15 ani de puşcărie. Probabil asta e practica la DNA. Am făcut de 22 de ani afaceri, am urmărit să fac profit, dar nu am încălcat legea. Nu înţeleg de ce sunt eu un Acar Păun. Ştiu că procesul acesta este important. Aştept cu nerăbdare data de 12 iulie", a spus Fenechiu în faţa completului instanţei supreme, conform Agerpres.

El a adăugat, la ieşirea din sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), că în cazul în care va fi condamnat, va demisiona din funcţie.

"Aştept ziua de 12 iulie şi după aceea aştept să văd dacă mă ocup în continuare în a atrage fonduri europene şi a reface companiile din subordinea ministerului sau mă ocup de altceva", a declarat Fenechiu.

Procurorul DNA a cerut, joi, instanţei supreme, condamnarea la închisoare cu executare a ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, şi a celorlalţi inculpaţi din dosarul 'Transformatorul', cu pedepse orientate spre maximul prevăzut de lege.

De asemenea, procurorul de şedinţă a cerut acoperirea prejudiciului creat şi obligarea inculpaţilor la despăgubiri către partea civilă, în valoare de peste 13 milioane de lei, plus TVA.

În pledoaria finală, procurorul de şedinţă a spus că în dosar există destule probe că Fenechiu se face vinovat de abuz în serviciu şi a amintit de starea în care se aflau piesele vândute către Electrica Moldova. El a arătat că martorii, prin declaraţiile lor, susţin acuzaţiile.

"Există livrări care nu se regăsesc în achiziţii şi există achiziţii care nu se regăsesc în livrări. Cerem condamnarea la închisoarea cu executare pentru toţi inculpaţii din dosar. Recunosc că nu am făcut un calcul pentru fiecare dintre inculpaţi", a afirmat procurorul DNA.

Avocaţii inculpaţilor au cerut achitarea clienţilor lor sau schimbarea încadrării juridice a faptelor.

Gheorghiţă Mateuţ, avocatul ministrului Fenechiu, a cerut instanţei supreme achitarea clientului său în dosarul "Transformatorul" şi ridicarea măsurilor asiguratorii, întrucât "lipsesc elementele constitutive ale infracţiunii".

Judecătorii ÎCCJ au anunţat că se vor pronunţa pe 12 iulie, la ora 15:00, în dosarul "Transformatorul".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ