Reprezentanții ROMATSA și conducerea Ministerului Transporturilor se întâlnesc din nou marți, 21 iulie

| 16 iul, 09:01

Patronatul și sindicatul ROMATSA trebuie să prezinte până marți, 21 iulie, anumite clarificări și soluții la cele 14 revendicări ale sindicatelor ce vizează zona profesională, cea mai importantă fiind cea legată de vârsta pensionării controlorilor de trafic, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Echipele de negociere de la ROMATSA s-au întâlnit miercuri cu reprezentanții Ministerului Transportului, iar Iulian Matache, secretar de stat în MT, a solicitat puncte de vedere ambelor părți implicate în conflict.

"Reprezentanții conducerii Ministerului Transporturilor au solicitat ca până marți, 21 iulie 2015, când va avea loc o noua rundă de discuții, atât patronatul, cât și sindicatul ROMATSA, să prezinte clarificări și soluții la cele 14 puncte discutate", se arată în comunicat.

Controlorii de trafic aerian au intrat, miercuri, în grevă de avertisment, timp de două ore, între 11:00 și 13:00, cauzele fiind neîncheierea Contractului Colectiv de Muncă, dar și nerezolvarea unui număr de 14 revendicări ale sindicatelor. Acestea vizează protecția salariaților, siguranța traficului aerian, dar și drepturile sindicale, cea mai importantă fiind cea legată de vârsta pensionării.

Citeste si: VIDEO. Greva ROMATSA s-a ÎNCHEIAT. 17 curse au FOST afectate în cele DOUĂ ore

Sindicatele din ROMATSA intenționează să acționeze în justiție Consiliul de Administrație și Ministerul Transporturilor pentru "ilegalitățile care s-au făcut pe parcursul ultimelor luni".

Sindicaliștii reclamă neîncheierea Contractului Colectiv de Muncă pe 2015, care cuprinde și 14 revendicări ale sindicaliștilor, printre care scăderea vârstei de pensionare la 55 de ani și introducerea unui articol prin care, după această vârstă, un controlor de trafic aerian să aibă posibilitatea să fie trecut pe un alt post în ROMATSA pe măsura pregătirii lui la o direcție operațională sau de siguranță.

De asemenea, sindicatele critică noua organigramă a regiei, care, spun ei, a fost făcută pentru a crea 46 de posturi doar în aparatul administrativ.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ