România are cea mai ieftină benzină din Uniunea Europeană

| 26 aug, 2013

România are cea mai ieftină benzină din Uniunea Europeană, însă, în ceea ce priveşte motorina, preţurile sunt mai mici în Croaţia, Estonia şi Letonia, potrivit ultimelor statistici ale Comisiei Europene.

Preţul unui litru de benzină în România este de 1,27 euro, în timp ce media europeană este de 1,59 euro. Urmează, în topul preţurilor mici, Polonia, cu 1,31 euro pe litru, şi Bulgaria, cu 1,32 euro pe litru. Cea mai scumpă benzină este în Italia (1,76 euro pe litru), în Olanda (1,75 euro pe litru) şi Danemarca (1,72 euro pe litru), conform Agerpres.

În ceea ce priveşte motorina, preţul în România este 1,316 euro pe litru, media celor 28 de state europene fiind de 1,44 euro pe litru.

România ocupă locul patru în topul ţărilor cu cea mai ieftină motorină, fiind depăşită de Croaţia, nou-intrată în UE, de Letonia (ambele cu 1,30 euro pe litru) şi de Estonia (1,312 euro pe litru).

Marea Britanie, cu 1,66 euro pe litru, Italia, cu 1,65 euro pe litru, şi Suedia, cu 1,64 euro pe litru, sunt ţările unde găsim cel mai mare preţ la carburanţii diesel.

Datele Comisiei Europene privind preţul benzinei fără taxe (TVA şi accize) arată că România rămâne sub media europeană. Aici, litrul de motorină costă, fără taxe, 0,664 euro, în timp ce media europeană este de 0,699 euro pe litru.

La motorină, preţul în România, fără taxe, este doar puţin sub cel mediu european. Un litru de diesel la noi în ţară costă 0,727 euro, în timp ce media celor 28 de ţări europene este 0,729 de euro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 oct, 2013
Nistor
Da asa este , un motiv in plus sa o mai scumpim. In loc sa o mai ieftinim si sa incercam sa ne descurcam din productia proprie de hidrocarburi, facind un motiv de mindrie pentru asta , pun pariu ca acolo sus , cineva se gindeste cum sa o mai scumpeasca si(sau )ce sa mai faca, ca sa ne faca viata mai interesanta....Sa le dea Dumnezeu sanatate, ca-i meritam !
26 aug, 2013
Dorobantu
Romania - Printre cele mai ieftine preturi la benzina&motorina din U.E. , printre cele mai mici salarii din U.E. Tara noastra se ridica la standardele europene la preturi ,dar la contributii,lefuri, s.a. suntem ultimii...nu mai redactati stiri de genul acesta,va rugam frumos.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ