Sânge INFECTAT cu hepatita B, folosit la transfuzii în Slatina

| 28 feb, 2014

La Spitalul de Urgență din Slatina, un pacient a primit prin transfuzie sânge posibil infestat cu virusul Hepatita B, provenit de la un donator.

Situaţia a fost semnalată chiar de Centrul de Transfuzii, unde a fost recoltat sângele și de unde a fost trimis la spital.

„Centrul de transfuzii, care nu este în subordinea spitalului, are obligația de a ne furniza sânge pentru a fi furnizat pacienților. Există suspiciunea că un donator al acestui centru e infestat un virusul hepatic B. Este un donator multiplu, a donat sânge pe care centrul ni l-a livrat nouă ca bun iar medicii l-au transfuzat la cel puțin un pacient care avea nevoie de sânge”, a declarat pentru B1 TV managerul Spitalului din Slatina, Andrei Iordache.

Acesta a precizat că pacientul care a beneficiat de sângele posibil infectat a fost rechemat și se află de joi internat în Secția de Boli Infecțioase, unde i se fac analize.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ