Secretele ascunse ale personalității. Ce spune scrisul tău de mână despre tine

| 03 iul, 2014

Scrierea normală trebuie să indice lipsa echilibrului, care este în cazul scrierii nevrotice sau psihotice. Un scris echilibrat va fi manifestarea exterioară a unei minți echilibrate. Aplecarea literelor spre stânga indică un om cu tendința de a trăi în trecut și care are o dispoziție pasivă.

Înclinarea spre dreapta relevă de obicei o persoană care se gândește la viitor și are unele tendințe agresive.

Măsura în care indivizii își echilibrează tendințele și personalitatea constituie un indiciu de nepreţuit pentru un angajator prospectiv și multe companii și firme au început să angajeze grafologi, special pentru asta.

Grafologii afirmă că un patron poate afla astfel cum va reacționa un individ la situații de stres și dacă persoana respectivă va acționa un individ la situații de stres și dacă persoana respectivă va acționa într-o manieră violentă, antisocială, în momentele tensionate ce ar putea surveni în relația cu ceilalți angajați sau cu clienții.

Pentru a ilustra acest lucru, grafologii au arătat cum anume delapidatorii se pot da de gol prin scris. La ei, literele conținând ovaluri – o, a și în anumite cazuri p și d sunt deschise la bază. Ele vor arăta ca și cum cineva ar fi șters bazele literelor respective, sugerând că delapidatorii vor să umple găurile ce BANI.

Scrisul mic relevă fie abilitatea, fie potențialul pentru un grad ridicat de concentrare, liniuțele înguste și ascuțite care unesc literele unui cuvânt sunt expresia timidității, a interiorizării. De asemenea, persoanele introvertite au tendința de a-și semna numele în extremitatea stângă a foii de hârtie și de a scrie literele aplecate tot spre stânga.

Când grafologii din laboratoarele poliției examinează o semnătură suspectă de a fi fost falsificată sau un presupus bilet lăsat de victima unui suicid, prima problemă cu care ei se confruntă este determinarea trăsăturilor autorului.

Laboratoarele FBI și cele ale departamentelor de poliție păstrează arhivate toate cererile de răscumpărare sau șantaj, toate scrisorile de amenințare și toate mesajele care vizează atentate cu bombe, otrăviri sau atacuri la adresa unor persoane.

Oricât ar părea de ciudat, infractorii care și-au transpus cândva amenințările în scris, vor repeta de cele mai multe ori gestul.

Un caz faimos, demonstrând cum anume grafologia poate fi eficientă în rezolvarea crimelor s-a petrecut în 4 iulie 1956, când doamna Morris Weinberger, mamă a doi copii, și-a lăsat băiețelul de doar 33 de zile, Peter, în cărucior, în grădina din spatele casei. Deși femeia nu a lipsit decât un sfert de oră, când s-a întors a găsit căruciorul gol și un bilet de răscumpărare care pretindea o recompensă de 2000 dolari, fiind semnat, bona ta.

În ciuda rugăminților disperate ale mamei, difuzate la radio, răpitorul nu a dat niciun semn de viață până în 10 iulie, când familia a primit un telefon și un al doilea bilet.

Potrivit legilor de atunci, FBI nu putea interveni într-un caz de răpire decât după o perioadă de șapte zile. Imediat ce termenul s-a împlinit, experții au început să studieze biletele răpitorului. S-a stabilit că ele proveneau dintr-un registru liniat, folosit în administrația publică. Printre aspectele distinctive ale scrisului se remarca majuscula P, cu ovalul foarte bombat, minuscula a cu o liniuță scurtă și majuscula Y îngroșată nefiresc.

La șase săptămâni după ce micul Peter fusese răpit, un grup de grafologi au reușit să găsească asemănări între literele de pe bilete și semnătura unui individ care primise o pedeapsă cu suspendare. Era documentul cu numărul 1974544 ce fusese studiat în căutarea disperată a bebelușului.

Din nefericire, răpitorul, care locuia la câțiva kilometri de familia Weinberger, încercase să-și rezolve problemele financiare, răpind copilul unei familii bogate. Intrând în panică, a lăsat bebelușul într-un tufiș, care ulterior a fost găsit mort.

Răpitorul a fost găsit vinovat de crimă și executat pe scaunul electric.

Ideea grafoterapeuticii a apărut în prima jumătate a secolului XX, când o serie de psihologi,psihiatri, medici și grafologi au colaborat , în cadrul unui studiu referitor la legătura dintre personalitate și scris.

Ei au interpretat simbolurile din scrisul de mână ca formate de un fel de proces de reacție inversă. Nu doar că mintea influențează sau modelează scrisul, dar și scrisul poate influența mintea.

Fluxul energiei electrice sub forma impulsurilor nervoase de-a lungul nervilor și al diferitelor terminații nervoase revine spre creier de-a lungul altor căi neurale. Pornind de la această premisă, când oamenii văd ceea ce știu a fi o trăsătură indezirabilă, ce apare în scrisul lor, ei pot schimba acea trăsătură, modificându-și modul de a scrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ