Senatul a abilitat Guvernul să emită ordonanțe în perioada vacanței parlamentare

| 14 dec, 16:39

Senatul a adoptat, în ședința plenului de luni, proiectul legislativ prin care Guvernul este abilitat să emită, pe durata vacanței parlamentare, ordonanțe în domeniile care nu fac obiectul legilor organice.

Proiectul de lege vizează domenii precum finanțele publice și economia, dezvoltarea regională și administrația publică, justiție, muncă și protecție socială, agricultură, dezvoltare rurală și mediu, comunicații și societate informațională, transporturi și cultură.

În domeniul finanțelor publice, Guvernul intenționează, printre altele, modificarea procedurilor naționale în domeniul ajutorului de stat și modificarea legii privind vânzarea produselor și garanțiilor asociate acestora.

Executivul își mai propune să completeze Programul Național de Dezvoltare Locală, să modifice legea privind performanța energetică a clădirilor și pe cea de organizare și exercitare a profesiei de arhitect, să reglementeze statutul personalului de probațiune, să completeze legea privind cazierul judiciar, să modifice legislația privind formarea profesională a adulților și să aprobe cotizația anuală de participare a României la Asociația Internațională a Securității Sociale.

Citeşte şi: Dezbateri tensionate pe marginea bugetului. Amenințări cu pușcăria între senatori și deputați

Guvernul mai intenționează să modifice acte normative din domeniul producției, circulației și comercializării alimentelor, al produselor agroalimentare ecologice, al pomiculturii sau al regimului ariilor protejate, al conservării habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, gestionarea siguranței circulației pe infrastructura rutieră, transportul în regim de taxi și închiriere.

Ordonanțele emise de Guvern în perioada vacanței parlamentare vor fi supuse spre aprobare Legislativului, până la începutul primei sesiuni parlamentare a anului 2016.

Legea are un caracter ordinar, iar Senatul a adoptat-o, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 89 de voturi 'pentru', un vot 'împotrivă' și două abțineri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ