Sorin Roşca Stănescu: Într-o lună şi jumătate voi depune la Parlament noua Lege a audiovizualului

| 17 oct, 2013

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a afirmat joi că propunerea legislativă pe care o va iniţia referitoare la modificarea Legii audiovizualului va fi depusă la Parlament într-o lună şi jumătate.

El a precizat că pentru a elabora tezele unui astfel de act normativ a organizat patru dezbateri publice în ţară - Constanţa, Cluj Napoca, Târgovişte şi Iaşi - încheiate joi cu dezbaterea de la Senat 'Să schimbăm împreună Legea Audiovizualului'.

'În cele cinci dezbateri am strâns şi am scris material cam de 10 ori mai mult decât va fi probabil legea. Acum este momentul, împreună cu consilierii mei, să prelucrez acest documentar care este de fapt însumarea unor idei foarte interesante, care au venit din direcţia tuturor celor interesaţi. În circa două săptămâni vor fi gata tezele noii legi, tezele în noua formă pe care le voi pune la dispoziţia tuturor celor cu care am dialogat, din Bucureşti şi din ţară. Aştept într-o săptămână de la dânşii observaţii, apoi încă o săptămână pentru a veni cu o formă cvasidefinitivă. Această formă cvasidefinitivă a tezelor din nou o trimit tuturor, apoi încep să transcriu legea. Acela va fi momentul cel mai uşor. Scrierea legii în sine după ce am convenit asupra tezelor. Va fi o muncă uşoară şi va mai dura probabil două săptămâni, apoi, înainte de a o depune la Parlament, voi mai face o rundă de consultări. Probabil într-o lună jumătate sunt în măsură să pun legea în Parlament', a spus Sorin Roşca Stănescu.

Aspectele asupra cărora senatorul liberal doreşte să intervină vizează independenţa totală a radiodifuzorilor 'prin care să fie garantat secretul sursei şi clauza de conştiinţă', protecţia minorilor, interzicerea 'oricărei forme de cenzură' şi apărarea interesului public.

Potrivit senatorului liberal, propunerea legislativă va include criteriile în baza cărora vor fi propuşi membrii CNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ