Tudorel Toader nu se întâlnește cu Sebastian Ghiţă. "Exclus să mă văd cu el"

| 28 mar, 11:42

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, întors recent din Serbia unde a discutat inclusiv extrădarea fugarului Sebastian Ghiţă, a dezminţit zvonurile potrivit cărora s-ar fi întâlnit cu fostul deputat PSD şi a refuzat să comenteze cererea lui Ghiţă de a verifica presupusele "probe false" din dosarul omului de afaceri.

"Cum să se întâlnească un ministru al Justiţiei cu cineva care este în procedură de extrădare? Exclus. Participarea lui Sebastian Ghiţă la discuţii este absolut imposibilă. Nu am avut nicio întrevedere cu el, nici măcar nu l-am văzut", a declarat Tudorel Toader, miercuri dimineaţa, la sosirea la minister.

Acesta a mai spus că Sebastian Ghiţă trebuie să se adreseze autorităţilor din Serbia, nu la ministerul Justiţiei din România-

"Ministrul discută oficial, prin canale oficiale, nu mă puneţi să comentez ce a spus cineva la TV, eu mă aflam aseară pe drum spre ţară. Judecătorii din Serbia vor examina toate documentele pe care le-au primit, ar putea solicita şi altele şi vor decide şi proceda în conecinţă", a mai spus Toader.

Ministerul Justiţiei a publicat pe site o precizare mai amplă în care menţionează ce documente a transmis către Ministerul Justiţiei din Serbia, pentru extrădarea lui Sebastian Ghiţă.

Ministerului Justiţiei precizează, în comunicat că în materia extrădării, deşi corespondenţa este transmisă între autorităţile centrale, respectiv cele două ministere de Justiţie, documentele trebuie înaintate de către Ministerul Justiţiei din statul solicitat către instanţa competentă pentru a decide asupra extrădării.

În comunicat este prezentată, cronologic, corespondenţa purtată între autorităţile din România şi Serbia cu privire la cererea de extrădare a lui Ghiţă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ