Udrea a uitat când i-a făcut Băsescu cadou postul de ministru

| 06 mai, 2014

Ca la comandă, premierul Emil Boc a executat instantaneu ordinul primit, permiţându-i fostei consiliere prezidenţiale să deschidă o veritabilă petrecere pe miliarde de euro, la care a fost invitată toată clientela de partid.

Ca parte a ofensivei de campanie pe care a declanșat-o în ultima perioadă, Traian Băsescu a participat marţi dimineaţă la încă o emisiune, de această dată fiind vorba despre Gândul live. Ca de obicei, românii au putut auzi din gura şefului statului aceleaşi argumente răsuflate în legătură cu faptul că nu este nimic în neregulă cu faptul că și-a asumat rolul de agent electoral al PMP și a pozat alături de Elena Udrea, în tricourile formațiunii pe care a moșit-o.

În schimb, preşedintele tuturor românilor nu numai că a anunţat încă o dată că la europarlametare va pune ştampila în căsuţa PMP, dar a şi plusat. Astfel, am putut afla că dacă Elena Udrea va candida la funcţia supremă în stat, atunci Traian Băsescu o va vota. Răspunsul fostei doamne Cocoş la această declaraţie a protectorului său politic nu s-a lăsat aşteptat, Elena Udrea declarând că "mă onorează declaraţia domnului preşedinte, pentru că preşedintele nu face niciodată cadouri. Indiferent de loialităţi, indiferent de faptul că foarte mulţi oameni au crescut politic şi s-au format politic în echipa lui Traian Băsescu, niciodată nu face cadouri cuiva, nici chiar din apropierea lui. Dacă preşedintele României va susţine un candidat, atunci cu siguranţă va fi candidatul cel mai bun".

Trecând peste lauda de sine de la final, dacă ne uităm un pic la declaraţia Elenei Udrea, vedem că în loc de lecţii de paraşutism, liderul de facto al PMP ar avea mai degrabă nevoie de nişte exerciţii de memorie. Cu ajutorul acestora ea şi-ar putea aminti vremurile fericite de după decembrie 2009, când pentru domnia sa a fost creat special Ministerul Dezvoltării Rurale şi Turismului (MDRT). La acel moment, Udrea era deja ministru al Turismului, dar cineva de la Cotroceni a considerat că acest post reprezenta o poziţie mult prea mică pentru o doamnă atât de importantă.

Ca la comandă, premierul Emil Boc a executat instantaneu ordinul primit, permiţându-i fostei consiliere prezidenţiale să deschidă o veritabilă petrecere pe miliarde de euro, la care a fost invitată toată clientela de partid. În schimb, românii s-au ales cu o frunză copiată pe post de brand turistic şi cu proiecte locale fanteziste precum parcuri în sate, cei de la Nana ştiu de ce, sau terenuri de fotbal în pantă. Mai puneţi scandalul din jurul Galei Bute sau câteva telegondole şi aveţi imaginea completă a domniei Elenei Udrea peste un minister care administra cea mai mare felie din bugetul României.

În schimb, favorita lui Traian Băsescu a încercat în acei ani să stea cât mai departe, cel puţin în actele ministerului, de afacerile care putea căpăta în viitor un iz penal. De fapt, semnătura Elenei Udrea pe documentele MDRT este atât de rară încât poate rivaliza cu legenda semnăturii lui Sorin Ovidiu Vântu în actele FNI. În schimb, mega-ministerul creat special pentru fosta doamnă Cocoş a reprezentat o vacă de muls extrem de bogată pentru întreaga clientelă de partid, care acum este investigată de Corpul de Control al Guvernului.

Poate că în acea perioadă doamna Udrea şi-a creat şi senzaţia că reprezintă nu ştiu ce valoare a politicii româneşti, senzaţie care reiese acum atât din bine din declaraţiile sale. În realitate, Elena Udrea rămâne doar ce a fost întotdeauna, o fetiţă răzgâiată şi întreţinută, căreia protectorii i-au făcut întotdeauna cadouri scumpe. În schimb, de suferit au avut doar românii simpli.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 mai, 2014
cantautor
au suferit "romanii simpli":Mazare,Dragnea,Ponta,Duicu,Cosma,Constantinescu,etc

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ