Un nou SCANDAL în TVR. Un personaj legendar, dat afară din Televiziunea Română

| 12 feb, 18:53

Romica Jurcă, cea care a prezentat 8 ani de zile neîntrerupţi rubrica Meteo de la TVR, nu mai are contract cu televiziunea publică.

„Nu mai am contract cu TVR, deoarece nu mai vrea directorul Direcției Știri, Claudiu Lucaci. Pe 22 septembrie 2014, jurnalistul Adrian Bucur a introdus în Consiliul de Administrație al SRTv o hotărâre prin care se interzicea încheierea de alte contracte, pana la 31 decembrie 2014. Aceasta hotarare nu îi excludea pe cei care lucrau in televiziune, fie si cu contract de colaborare, ci bloca accesul altor persoane, din afara.

Claudiu Lucaci s-a prevalat de initiativa jurnalistului Adrian Bucur ca sa scape de mine. Astfel de intentii a avut de cand a ajuns sef la Stiri, iar de fiecare data motiva ca „nu se mai accepta colaboratori”, ceea ce era si este o foarte mare minciuna.

Intr-un astfel de caz, Presedintele – Director General, Stelian Tănase, nu putea sa-si asume riscul de a incalca acea hotarare, introdusa in Consiliul de Administratie, dar a pus in discutie situatia mea. C.A. a aprobat sa fiu mentinuta in TVR si sa mi se incheie alt contract.

Mai rau este ca, la inceput de octombrie, am lucrat cateva zile, fara contract, pe care refuza sa mi le plateasca; am mai lucrat in plus, fata de programul stabilit de sefi si refuza sa-mi plateasca.

In plus, nu am primit niciodata, niciun exemplar de contract, pe motiv ca nu se poate, ca nu au voie, iar cel pe care il am, pentru noiembrie-decembrie, l-am obtinut cerand ajutorul D-lui Presedinte-Director General, Stelian TANASE, catre care Claudiu LUKACSI a incercat sa indrepte vina, de fiecare data", declară Romica Jurcă.

Direcția de știri i-a propus Romicăi Jurca să fie consultant, până în luna martie, variantă respinsă de realizatoarea rubricii Meteo.

POZIŢIA TVR

„TVR şi Direcţia Ştiri se află într-un proces prelungit de reducere drastică a cheltuielilor. Consiliul de Administraţie al TVR a decis reducerea substanţială a bugetului destinat colaboratorilor şi am fost nevoiţă să renunţăm la mare parte din personalul extern care nu este indispensabil producţiei de televiziune.
În aceste condiţii, nu a mai fost posibilă prelungirea contractului d-nei Romica Jurca, domnia sa nefiind angajată a TVR.

Cu toate acestea, doamnei Jurca i s-a propus un nou contract de colaborare, de consultant meteo, pe care domnia sa l-a refuzat motivand ca doreste o suma de trei ori mai mare. In conditiile financiare prin care trece televiziunea publica si avand in vedere ca doamna Jurca are un loc de munca, am apreciat ca este imoral sa angajam astfel de cheltuieli, mai ales ca ANM ne pune la dispozitie gratuit informatiile meteo", a declarat Claudiu Lucaci.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 feb, 19:04
Dan
Noutate absoluta, oferta de lucru la domiciliu, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala, conditia minimala : calculator conectat la internet , cunostiinte minime de operare pe internet . Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ