UNPR nu îl susține pe Călin Popescu Tăriceanu în funcția de prim-ministru

| 14 iul, 18:12

Posibilitatea de a renunţa să mai conducă guvernul României a fost luată în calcul de Victor Ponta. Însă a găsit argumente care l-au făcut să renunţe la acest gest, a declarat premierul într-un interviu acordat unui post de televiziune.

 

Victor Ponta: Eu dacă îmi dau demisia de la Guvern înseamnă că dau ţara celor care au distrus-o înainte. După aceea ce facem, iarăşi venim şi muncim trei ani şi jumătate ca să dăm înapoi oamenilor pensiile, salariile, TVA-ul, toate celelalte lucruri? Aia ar fi o trădare, categoric, a celor care m-au votat.

Argumentele sale au fost criticate pe Facebook de fostul preşedinte Traian Băsescu.

Traian Băsescu: Nu poporul te-a făcut premier, ci eu te-am desemnat pentru această funcţie, iar Parlamentul a aprobat propunerea mea. De aceea, te rog, trădează-mă pe mine, care te-am desemnat, demisionând, şi nu trăda interesele ţării tale rămânând în funcţie.

În cazul în care ar fi totuşi nevoit să plece din fruntea Guvernului, Victor Ponta spune că l-ar susţine pentru această funcţie pe şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Planul său de rezervă se loveşte de opoziţia partenerilor de la UNPR.

Reporter: L-aţi susţine şi pe Călin Popescu Tăriceanu în această funcţie?

Gabriel Oprea, preşedinte UNPR: Nu. Îl susțin în primul rând pe Victor Ponta premier al României.

Diferenţele de opinie din coaliţia de guvernare îi fac pe liberali să spere din nou că i-ar putea atrage pe parlamentarii lui Gabriel Oprea de partea Opoziţiei.

Reporter: Aţi mai vorbit cu domnul Oprea în aceste zile?

Vasile Blaga: Nu. Nu am vorbit chiar deloc, dar cred că o să vorbesc. Îl cunosc pe domnul Oprea. Am relaţie foarte bună cu domnia sa.

Fără pârghii de a-l demite deocamdată, liderii PNL vor să îi întărâte pe social democraţi împotriva lui Victor Ponta.

Alina Gorghiu: Mi se pare absolut bizar să fii premier încă în funcţie şi să nu te gândeşti că ai putea să faci o propunere de premier, dacă tu pleci din această funcţie, tot către un PSD-ist. Mi se pare o bătaie de joc la adresa activului din PSD.

Chiar dacă nu pleacă de la Palatul Victoria, Victor Ponta s-a retras totuşi din fruntea Partidului Social-Democrat. Conducerea interimară a partidului este asigurată, deocamdată, de Rovana Plumb, preşedintele Consiliului Naţional.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ