Vicepremierul Ungariei, declarație suprinzătoare despre Klaus Iohannis

| 29 dec, 2014

Vicepremierul ungar Zsolt Semjen a făcut luni o declaraţie surprinzătoare despre preşedintele Klaus Iohannis. Acesta a declarat că are un „optimism limitat” privind cooperarea cu Iohannis, notând că, de-a lungul timpului, politicianul român nu a manifestat prea mult interes pentru cauza maghiarilor şi că, în calitatea de şef al statului, nu poate nega legitimitatea autonomiei.

Întrebat despre cooperarea cu Klaus Iohannis, Zsolt Semjen a declarat că are un „optimism limitat”, explicând, potrivit MTI, că, în calitatea de primar al Sibiului, politicianul român nu a manifestat prea mult interes faţă de afacerile comunităţii maghiare din România.

„Însă noul preşedinte al României nu poate nega legitimitatea autonomiei, un lucru care este dincolo de orice dubiu în Europa”, a spus Zsolt Semjen.

Referindu-se la situaţia generală a comunităţii maghiarilor din diaspora, vicepremierul Ungariei a subliniat că problemele cele mai mari sunt ale comunităţii din Ucraina, din cauza conflictului şi amplificării naţionalismului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 dec, 2014
El Condor
Intelept
In sfarsit un roman care spune adevarul. Ce, nu va vine a crede ca e roman ? Pai cum sa nu fie roman daca promoveaza infiintarea tinutului moldovenesc in Ungaria, la fel cum Johanis promoveaza infiintarea salamului sasesc (pardon, tinutului sasesc), de unguri, in Romanikk (si un base) ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ