Victor Ponta şi Daniel Chiţoiu s-au întâlnit cu companiile petroliere

| 05 dec, 2013

Reprezentanţii marilor companii petroliere prezente în România s-au întâlnit cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, pentru a discuta pe tema accizei suplimentare de 7 eurocenţi pe litru care va fi introdusă de la 1 ianuarie.

"Discuţia dintre Victor Ponta, Daniel Chiţoiu şi companiile petroliere prezente pe piaţa locală a început la ora 16:00. Tema discuţiilor este impactul pe care îl va avea în preţul final acciza de 7 eurocenţi pe litru care va fi introdusă de la 1 ianuarie 2014", au precizat surse citate de Agerpres.

Principalele companii petroliere din România sunt OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil, MOL şi Eni România.

În 2014, accizele vor fi calculate pe pe baza cursului de schimb din octombrie 2012 şi indexate cu rata inflaţiei, iar la produsele energetice utilizate drept combustibil pentru motor, respectiv benzină cu plumb, benzină fără plumb, motorină şi kerosen, se va introduce o acciză suplimentară de şapte eurocenţi pe litru.

Ministerul Finanţelor estimează că noile măsuri fiscale ce vor fi aplicate în anul 2014 vor aduce la buget încasări de 4,963 miliarde de lei, potrivit Raportului privind situaţia macroeconomică pe anul 2014 şi perspectiva acesteia pe anii 2015 - 2017, publicat la mijlocul lunii pe site-ul MFP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ