5 alimente bogate în grăsimi care te ajută să slăbeşti

| 31 oct, 2014

Fie că vrei să slăbești sau doar vrei să te menții, probabil te gândești să elimini grăsimile din alimentație. Foarte greșit. Organismul uman are nevoie de grăsimi. Acestea îi dau energie, mențin sănătatea părului și a pielii și ajută la absorbția vitaminelor.

Important este să consumi grăsimi sănătoase, mononesaturate și polinesaturate., care scad nivelul de colesterol din sânge și cresc nivelul colesterolului bun. Iată în ce alimente le găsești:

1. Măslinele
Dacă adaugi 10 măsline mari în salata pe care o mănânci, vei adăuga 5 grame de grăsimi, dintre care 3,5 g mononesaturate și 0,4 g polinesaturate. Tocmai de aceea, și uleiul de măsline este foarte sănătos și chiar recomandat consumului zilnic.


Măsline

2. Ouăle
În ciuda colesterolului și a grăsimilor conținute, ouăle se mai numesc și „multivitaminele naturii”, iar asta pentru că sunt printre cele mai nutritive alimente din lume. Sunt pline de vitamine, minerale, proteine de calitate, grăsimi sănătoase și altele: vitamina B12, B2, A, B5, seleniu, plus cantități mici din aproape toate vitaminele și mineralele de care are nevoie corpul uman (calciu, fier, potasiu, zinc, vitamina E și multe altele).


Ouă

3. Migdalele
Sunt bogate în grăsimi saturate benefice și vitamina E, care elimină efectele dăunătoare ale razelor ultra-violete și protejează organismul împotriva maladiei Alzheimer. De asemenea, acestea conțin minerale, precum manganul, care ajută sistemul osos și reglează cantitățile de zahăr din sânge, și magneziu, esențial pentru organele interne, mușchi și funcționarea corectă a sistemului nervos. În plus, reglează presiunea sangvină. Conform studiilor, conținutul de grăsimi sănătoase duce la reducerea masei abdominale.


Migdale

4. Somonul

Este un pește atipic, întrucât conține foarte multe grăsimi. Nu te panica însă. Acesta vine cu o doză mare de grăsimi sănătoase. Acizii grași Omega 3 și 6 reglează mai multe funcții din corp, precum tensiunea arterială, sistemul circulator și nervos. Important este să consumi somon natural, nu de fermă.


Somon

5. Avocado
Avocado a fost numit „fructul perfect” de către nutriționiști, iar asta pentru că are beneficii multiple asupra organismului. Astfel, persoanele care obișnuiesc să consume avocado au un nivel mai crescut de grăsimi „bune” în sânge în comparație cu cei care nu includ fructul în dietă, chiar dacă aportul de calorii în cazul ambelor grupuri este același. Nivelul colesterolului în cazul consumatorilor de avocado este mai redus, iar riscul de boli cardiace, atacuri cerebrale și diabet sunt mult diminuate. De asemenea, fructul asigură 23% din necesarul de vitamina E, cu 13% mai mult magneziu, cu 16% mai mult potasiu și cu 48% mai multă vitamină K.


Avocado

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ