Academia Română rămâne fără 452 ha de teren. O parte din suprafaţă, închiriată către Grivco

| 08 iul, 2014

Deposedata odata cu venirea la putere a comunistilor de sute de hectare de teren, Academia Romana a inceput, in 2001, sa lupte pentru a-si recupera patrimoniul. Intre bunurile valoroase ale Academiei se numara si 452 de hectare de teren pe teritoriul judetului Constanta.

Aparent sabotata din interior de presedintele unei fundatii pe care si-a infiintat-o tocmai pentru a-si putea administra intr-un mod profitabil patrimoniul, Academia nu a intrat nici astazi in posesia suprafetelor de teren, desi acestea sint indicate clar intr-un numar al Monitorului Oficial al Romaniei datand din 1948.

Intr-o prima faza, Academia a primit un titlu de proprietate pentru cele 452 de hectare insa terenul ii era dat in cea mai proasta zona din judetul Constanta din punctul de vedere al valorii terenurilor: la Topalu.

Sute de hectare din cele 452 la care Academia Romana avea dreptul, conform buletinului oficial al Republicii, s-au pierdut in urma unor tranzactii suspecte incheiate in justitie de reprezentantul Academiei cu autoritatile locale din Constanta, in special cu Primaria condusa de Radu Mazare.

Tranzactiile presupuneau ca Academia sa reunute la o suprafata totala de 300 de hectare ce-i apartineau conform titlului de proprietate de la Topalu, urmand ca dreptul de proprietate asupra terenurilor din zonele bune ale Constantei sa-i fie “reconstituit cu celeritate”.

Citeşte continuarea pe investigatiimedia.ro.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ