Adina Vălean și Monica Macovei, umăr la umăr după ce s-au porcăit ani la rând

| 02 iun, 2014

Uniți de același scop de a cuceri Cotroceniul, liberalii și democrat-liberalii sunt obligați să înghită în sec, să șteargă cu buretele perioada în care aruncau săgeți otrăvite unii în alții și să afișeze pe micile ecrane imaginea unor vechi prieteni.

Interesul poartă fesul, zice o vorbă românească care se aplică mănușă în situația în care se află PNL și PDL în acest moment. Uniți de același scop de a cuceri Cotroceniul, liberalii și democrat-liberalii sunt obligați să înghită în sec, să șteargă cu buretele perioada în care aruncau săgeți otrăvite unii în alții și să afișeze pe micile ecrane imaginea unor vechi prieteni, care după câțiva ani în care nu au mai vorbit se regăsesc și totul decurge în mod natural. La o astfel de sforțare am asistat duminică, când, la emisiunea După 20 de ani, Adina Vălean și Monica Macovei au explicat românilor cum au de gând să facă echipă pentru România. Prin urmare, cele două eurodeputate sunt umăr la umăr după ce s-au porcăit ani la rând.

Contextul politic și mai ales agenda personală a lui Antonescu au adus cele două partide, PNL și PDL, mai aproape prin alianța la nivel național, dar și prin trecerea liberalilor în familia politică a popularilor europeni din care fac parte și democrat-liberalii lui Blaga. După ce au câștigat alegerile cu un discurs anti-PPE și prin refuzarea modului în care aceștia își exercită puterea la nivelul Uniunii Europene, acum liberalii, întorși la 180 de grade, se văd puși în situația în care să-și facă mea culpa față de aceștia și să-și adapteze discursul. Acestă tendință a fost vizibilă și în cadrul emisiunii la care au participat cele două reprezentante ale PNL și PDL în Parlamentul European, Vădean și Macovei. Chiar dacă la un nivel superficial, cele două încercau să păstreze aparențele de dragul fuziunii, au existat și câteva replici mai acide care au dat de gol mascarada pusă în joc.

Dacă la nivel național nu se știe încă ce parcurs va avea reunirea PDL-PNL – Monica Macovei chiar a punctat: “nu știu dacă fuziunea este cel mai bun lucru. Eu văd o alianță care să susțină un candidat unic la alegerile prezidențiale” – cele două eurodeputate par a fi puse pe treabă în ceea ce privești activitatea comună pe care o vor întreprinde în cadrul Parlamentului European. Se pare că nu contează că, până mai de curând, agenda fiecăreia diferea în mod radical. Nu mai contează nici că relația din ele era departe de a fi una amicală și că, mare parte dintre comunicarea de pe perioada campaniei pentru alegerile europarlamentare atât Macovei, cât și Vălean și-au transmis mesaje usturătoare.

Prin urmare, cele două eurodeputate sunt dispuse să facă echipă în Parlamentul European, indiferent de cum vor decurge lucrurile la nivel național între PNL și PDL, după ce s-au porcăit ani la rând. Va fi interesant de urmărit cum vor evolua relațiile dintre delegația PNL și cea a PDL în timp, pentru că, spre deosebire de democrat-liberalii care nu fac decât să-și continue activitatea alături de colegii din PE, liberalii trebuie să se adapteze schimbărilor impuse de trecerea la PPE.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ