Alimente de POST care îţi fac RĂU

| 05 mar, 2014

Exista o serie de alimente daunatoare in timpul postului, pe care din cauza restrictiilor alimentare ale perioadei avem tendinta de a le consuma. Aceste alimente sunt prea bogate in calorii, sunt procesate, sunt facute din plante modificate genetic si au un continut foarte scazut de nutrienti.

Orice contine soia procesata. Soia este frecvent utilizata pentru a reproduce aspectul si gustul carnii. Cele mai multe astfel de alimente contin soia modificata genetic. Soia modificata genetic este daunatoare organismului. Din pacate soia este una din plantele unde culturile modificate genetic reprezinta aproximativ 94% din culturi.

Soia modificata genetic este procesata inainte de a fi introdusa in alimente vegetariene precum burgeri de soia, uleiul de soia, inghetata si branza din soia (tofu). Acestea contin, in plus si grasimi nesanatoase, dar si alti compusi daunatori.

Foloseste in loc de soia ciuperci Portobello sau pasta de fasole si cereale, scrie femeia.ro.

Inlocuitori de unt sunt fabricati cu ulei de rapita sau ulei de soia. Cele mai multe din soiurile de rapita, ca si soia, sunt modificate genetic, dupa ce planta a devenit rezistenta la insecticide si ierbicide in 1995. Uleiul de rapita este legat de aparitia unor boli respiratorii, a cancerului pulmonar, a constipatiei cronice, a colonului iritabil si a emfizemului pulmonar.

Foloseste ulei de masline si fa-ti unt din avocado.

Proteine vegetale texturate. Suna frumos, dar sunt nesanatoase. Pasta este facuta dintr-un amestec de proteine din surse vegetale si care este folosita pentru fabricarea de produse care imita carnea. Acestea sunt proteinele extrase din legume, incalzite la 150-200 grade C, ceea ce denatureaza structura proteinelor. Ceea ce rezulta este o pasta cu o oarecare valoare calorica, dar care nu mai are nimic in comun cu proteinele vegetale. Tine cont de faptul ca postul este, in esenta, o dieta vegetariana.

Pireurile de legume, fasolea batuta, nautul si combinatiile de legume cu bulgur, acestea sunt solutiile sanatoase.

Chips-uri si alte alimente de tip junk food sunt o tentatie pentru cei care respecta o dieta vegetariana si nu numai. Unii producatori innobileaza produsele de tip junk food scriind pe eticheta "produs vegetarian". Din aceasta cauza sunt multi cei care ajung sa consume cantitati mari de junk food, infinit mai nesanatoase decat carnea sau produsele animale.

Tag-uri: alimente de post
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ