Ambasada Rusiei îl compară pe ministrul Apărării, Gabriel Leș, cu un nebun

| 18 iun, 08:01

Atac fără precedent al Rusiei la șeful Apărării din România. Ambasada Rusiei la București a ridiculizat declarațiile făcute pe teme de securitate la Marea Neagră de către ministrul român al Apărării, Gabriel Leș, care a avertizat asupra unui comportament tot mai agresiv al Moscovei în regiune.

Într-o postare pe Facebook cu titlul "Fantoma lui James Forrestal a apărut în Constanța?", ambasada Rusiei de la București îl compară pe Gabriel Leș cu un fost ministru american care a devenit nebun pe baza unei presupuse amenințări sovietice.

Ministrul Forrestal cu care e comparat Leș a murit aruncându-se de la fereastra unui spital de psihiatrie și strigând "vin rușii!".

"Acum recitiți cuvintele lui Gabriel Leș și întrebați-vă. Într-adevăr spiritul rebel al lui James Forrestal l-a invadat? Dacă pur și simplu nu-l dă odihnă laurii acestui faimos în timpul său rusofob și "luptător împotrivă pericolului rusesc", atunci ne-am dori să atragem atenția asupra faptului că în ziua de azi dânsul este aproape uitat chiar și la el acasă, iar moștenitorii săi politici și spirituali încă răspândesc mituri și povesti de groază despre Rusia agresivă", se spune în mesajul Ambasadei Rusiei.

Declarațiile ministrului Apărării Naționale al României, G. Leș care i-au enervat pe ruși au fost făcute în weekend la conferința internaţională "Black Sea and Balkans Security Forum" din Mamaia.

Leș spunea că de la anexarea ilegală şi ilegitimă a Crimeei, Rusia şi-a intensificat acţiunile agresive în regiunea Mării Negre, în special împotriva Ucrainei, dar şi împotriva prezenţei aliate în zonă.

"Spre deosebire de regiunea Mării Baltice, în Marea Neagră, Rusia are o atitudine agresivă constantă. (...) România este inclusă ca ţintă potenţială pentru capabilităţile de atac ale Rusiei, fiind percepută ca centru de decizie NATO", a declarat ministrul român al Apărării.

În replică, emisarii Moscovei la București spun că afirmațiile lui Leș sunt absurde și acuză Bucureștiul ca fiind marioneta americanilor - deciziile NATO nu sunt luate în România, ci "într-un loc complet diferit și în interesul unui stat complet diferit, anume - patria lui James Forrestal".

Ce scrie Ambsada Rusiei:

"Povestea primului ministru al apărării americane, James Forrestal, care a fost cunoscut ca un muncitor neobosit în timpul vieții sale și ca a făcut multe pentru a mobiliza potențialul militar și economic american în timpul celui de-al doilea război mondial, vine imediat în memoria unui cititor experimentat. El a părăsit voluntar viața în mai 1949, aruncându-se pe fereastra unui spital de psihiatrie, potrivit conturilor martorilor oculari, strigând că "vin rușii!". Până la sfârșitul vieții sale, J.Forrestal, în opinia medicilor și a celor din jurul său, a devenit nebun pe baza unei presupuse amenințări sovietice.

Suntem atât de încrezători în efectuarea unor astfel de evaluări, deoarece în 1949, la doar câteva luni după sinuciderea lui J.Forrestal, URSS a reușit să testeze prima bombă atomică - punând bazele creării unui potențial strategic pentru descurajarea nucleară, care rămâne garantul păcii comune până în prezent.

În ceea ce privește Statele Unite, după prima în istoria omenirii folosirea de către americani a armelor nucleare împotriva orașelor japoneze Hiroshima și Nagasaki în august 1945, până în 1949 în SUA a fost planificat urmatorul plan de distrugere a Rusiei Sovietice. Ca principală modalitate pentru aceasta, Pentagonul și Casa Albă au intenționat să utilizeze 300 de încărcături nucleare pentru a distruge mai bine de 100 de orașe și multe alte obiecte pe teritoriul sovietic, bineînțeles, cu populația civilă de acolo.

Acum recitiți cuvintele lui Gabriel Leș și întrebați-vă. Într-adevăr spiritul rebel al lui James Forrestal l-a invadat? Dacă pur și simplu nu-l dă odihnă laurii acestui faimos în timpul său rusofob și "luptător împotrivă pericolului rusesc", atunci ne-am dori să atragem atenția asupra faptului că în ziua de azi dânsul este aproape uitat chiar și la el acasă, iar moștenitorii săi politici și spirituali încă răspândesc mituri și povesti de groază despre Rusia agresivă, acum sub hashtăgurile modernizate de "război hibrid", "comunicare strategică" și etc. Principalul lucru este că bugetul militar nu se epuizează...

Propunem că evaluarea corectitudinii analizei ministrului român referitor la situația militaro-strategică din regiunea Mării Negre să fie făcută de experții militari adevărați, la care nu ne aparținem. Însă este important să ținem minte, că Rusia este de fapt acuzată de presupuse "superpregătiri militare" pe propriul său teritoriul...

Atrage atenția deosebită o afirmație cheie, dar de fapt falsă (premisă), care o face pe întreaga structură și concluzii să par foarte controversate, dacă nu chiar absurde. București-ul, chipurile, este centrul de luare deciziilor al NATO, care, după cum știți, sunt luate într-un loc complet diferit și în interesul unui stat complet diferit, anume - patria lui James Forrestal.

Privit în ansamblu: "Vin rușii!...". Dar oare merită urmărit exemplul lui James Forrestal???", este mesajul Ambasadei ruse.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ