Arafat: numărul echipajelor ar trebui să crească în Bucureşti cu 30%

| 14 mai, 2013

Numărul echipajelor de urgenţă în Capitală trebuie să crească în total cu 30 la sută, iar timpul de reacţie în situaţiile foarte grave, de cod roşu, trebuie să scadă la şase minute, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, la ISU Bucureşti.

"Este necesară creşterea cu 30 la sută a numărului echipajelor de urgenţă în Capitală. Avem în vedere creşterea capacităţii de intervenţie şi reducerea timpului de reacţie astfel încât, în codul roşu, aceasta să ajungă la şase minute cât este în alte ţări", a precizat secretarul de stat.

Reducerea timpului de reacţie şi creşterea capacităţii de intervenţie pot fi realizate odată cu creşterea numărului de echipaje. Raed Arafat a precizat că, în prezent, pentru situaţiile de cod roşu, timpul de reacţie variază între 7 şi 9 minute, în timp ce, în 2007, timpul de aşteptare pentru cod roşu era de la 20 până la 40 de minute.

În prezent, o maşină SMURD are între 12 şi 13 intervenţii în 24 de ore, iar Ambulanţa un număr comparabil, a mai spus Raed Arafat.

De asemenea, el a declarat că trebuie redus şi timpul de reacţie în cazul codului galben, chiar dacă acesta nu indică risc vital pentru pacient. Pentru codul galben timpul de reacţie ar trebui să fie sub 15-20 minute, dar în prezent acesta este cuprins între 15 şi 30 de minute, a precizat Arafat.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ