Autostrada la care se lucrează de 14 ani

| 07 feb, 10:36

România depășește orice record în materie de autostrăzi şi infrastructură rutieră. Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, gestionează autostrăzi începute încă din anii 2004-2007.

În România există o autostradă începută în urmă cu 14 ani şi construită pe jumătate. Mai exact, americanii de la Bechtel au demarat construcţia tronsonului Suplacu de Barcău - Borş, în lungime de 64 km, în vara anului 2004. Lucrările, conform contractului, ar fi trebuit finalizate în decembrie 2013. Fostul guvern condus de Emil Boc a decis rezilierea contractului cu Bechtel, americanii au finalizat tronsonul Câmpia Turzii-Cluj şi ne-au lăsat cu secţiunea Suplacu de Barcău – Borş construită în proporţie de 50%. Astăzi, după aproape 5.000 de zile de la începerea lucrărilor pentru autostrada Suplacu de Barcău-Borş, şantierul pentru cei 64 km de şosea la patru benzi este abandonat.

Bechtel ar fi trebuit să finalizeze 415 km de autostradă, între Braşov şi Borş, în perioada 2004-2013, cu aproximativ 2,2 miliarde de euro.

În 2015-2016, CNAIR a relicitat acest tronson, asocierea Corsan - Corvian Construccion - Consinit - Road Consulting & Design Solution - Via Design a câştigat licitaţia, iar anul acesta ar fi trebuit finalizat proiectul. În 2017, CNAIR a reziliat acest contract din cauza întârzierilor înregistrate la lucrările de execuţie, anul acesta fiind licitat a treia oară acest proiect.

Din datele CNAIR, tronsonul de autostrada Suplacu de Barcău-Borş, început în 2004, ar putea fi finalizat abia la sfârşitul anului 2020.

Un alt proiect de autostradă întârziat este autostrada Bucureşti-Ploieşti. Începută în 2007, autostrada Bucureşti-Ploieşti ar fi trebuit finalizată în 2010. În prezent, CNAIR anunţă că anul acesta se vor finaliza ultimii 3,3 km din autostrada Bucureşti-Ploieşti.

Si autostrada Lugoj-Deva, este un proiect tărăgănat din perioada 2011-2012. Doar lotul 1 din autostrada Lugoj-Deva este finalizat, proiectul fiind blocat diun cauza urmelor de urs, liliecii din anumite peşteri şi stupi de albine. Anul acesta ar trebui finalizate loturile 3 şi 4 din autostrada Lugoj-Deva, iar secţiunea 2 se anunţa a se inaugura, în totalitate, abia în 2021.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ