Băsescu: Nu am văzut niciodată un dosar al SIPA sau al vreunui serviciu secret

| 18 mai, 10:11

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat miercuri seară că nu a văzut niciodată un dosar al SIPA sau al vreunui serviciu secret și că nici Monica Macovei, fost ministru al Justiției, nu a venit cu vreun raport la el.

"Nu am văzut niciodată un dosar al SIPA sau al vreunui serviciu secret, dar pot fi anchete și șefii de servicii pot fi întrebați (...). Monica Macovei nu are nicio legătură, nu a venit cu niciun raport la mine. Dacă ar fi venit Monica Macovei, prin absurd, cu un astfel de dosar la mine, cred că își înceta mandatul de ministru pe loc. Zece ani cât am fost președinte nu a venit un șef de serviciu cu un dosar din arhiva serviciilor secrete să spună: am un dosar despre cutare care vă e dușman", a afirmat Băsescu într-o emisiune la B1TV.

În opinia sa, soluția pentru arhiva SIPA este o comisie formată din opt judecători recunoscuți ca fiind "integri", care să se uite în toată arhiva și să selecteze dosarele.

"Judecătoarele să vadă, să citească și să vadă ce e compromițător și ce nu. Orice altă soluție, după părerea mea, va arunca justiția în aer, oricare din variante. Știu că e neplăcut pentru un judecător să-i spui: stai șase luni — opt luni într-o arhivă, dar dacă vor să-și apere sistemul, cred că asta este singura soluție, iar opt judecătoare ar putea spune: Domnule Lazăr, te-am găsit rău tare, poate te întorci la Sibiu, acasă", a susținut Băsescu.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ